DIREKTORKA MEDICINSKE: Nikoga nisam pritiskala

Lokalne vesti - Četvrtak 26.02.2015 - 09:47

Direktorka Medicinske škole u Vranju Gordana Jovanović (SNS) reagovala je povodom optužbi da je tokom konkursa za direktora te škole vršila pritiske na članove Školskog odbora.

Direktorka Jovanović dobila je podršku kolega Direktorka Jovanović dobila je podršku kolega

Ona kaže da je najveće poverenje dobila na Nastavničkom veću koje je podržalo njenu kandidatutu za direktora te obrazovne ustanove.

– Nikome ja nisam pretila, niti sam vršila bilo kakve pritiske. Meni je dovoljno to što me je Nastavničko veće izabralo.

Iza mene stoje rezultati iz prethodnih godina direktorovanja. Ja sam sada zatečena i potpuno zbunjena onim što sam saznala iz teksta na OK Radiju – kaže Jovanovićeva.

Ona dodaje da su ljudi iz DS-a bili protiv nje tokom nedavnog konkursa za direktora Medicinske škole.

– Niti sam nekome nešto rekla, niti sam ja nekoga zvala. Oni su mene zvali, ali ja nisam htela ni sa kim ništa da pričam, osim to da će kraj pokazati.

Dakle, niti sam ja zvala bilo koga u SDPS-u, niti u DS-u. Oni su mene zvali, a to da li imam prijave ne želim ni da komentarišem.

Na sve načine pokušavaju...ne znam, strašno – priča Jovanovićeva.

Direktorka kaže da je u školi politika zabranjena i da to nju ne zanima. Na pitanje zbog čega se onda iščlanila iz DS i postala deo SNS jata, Jovanovićeva kaže da su to vanškolske aktivnosti.

– Trenutno sam u SNS i nigde nisam rekla da sam u duši demokrata. Ja uopšte o politici ne pričam, pogotovu ne u školi.

Mislim da u školama mesto nije za politiku, a to što sam član SNS, pa to je van radnog mesta. Nemam ništa protiv da svako van škole bude aktivan na ovaj ili onaj način.

Ja sam glasove dobila od roditelja i od kolega i tu završavam priču – kaže Jovanovićeva.

Podsetimo da je Gordana Jovanović na sednici Školskog odbora sa šest od devet glasova izabrana za direktorku na još četiri godine. Na taj predlog očekuje se saglasnost Ministarstva prosvete.

tekst i foto: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: