Dobitak ALFE MILION evra

Lokalne vesti - Sreda 17.05.2017 - 08:28

Kompanija „Alfa Plam“ iz Vranja zabeležila je veliki rast poslovnog dobitka sa prošlogodišnjih 3,5 miliona na čak 119,5 miliona dinara u prva tri meseca ove godine, navodi portal SeeBiz na osnovu podataka sa berze.

Alfa na putu uspeha FOTO OK Radio Alfa na putu uspeha FOTO OK Radio

“Alfa Plam” zabeležio je snažan rast profitabilnosti u perodu od januara do marta tekuće godine, u velikoj meri zahvaljujući rastu vrednosti zaliha i nižim troškovima materijala, kao i prodajom na inostranim tržištima.

Poslovni dobitak “Alfe” porastao je na 119,5 miliona dinara sa prošlogodišnjih 3,5 miliona, dok je neto dobit kompanije porasla pet puta na 123,7 miliona dinara.

U isto vreme, proizvodnja kompanije je smanjena u odnosu na prošlu godinu, manja je u odnosu na ovogodišnji plan za 0,7 odsto.

Poslovni prihodi “Alfe” su porasli na 769,8 miliona dinara u prva tri meseca ove godine, pre svega zahvaljujući prodaji na inostranom tržištu koja je porasla za gotovo 10 odsto, dok prodaja na domaćem tržištu beleži pad za skoro 13 odsto, piše portal SeeBiz.

Akcije “Alfa Plama” u tekućoj godini beleže neznatan rast i njihova vrednost iznosi 35.500 dinara, a očekuje se da će skupština ove godine ponovo izglasati dividendu u visini od 1.000 dinara po akciji.

Časopis “Top Serbia Brands” je prošle nedelje saopštio da se “Alfa Plam” našla među najboljim srpskim poslovnim  brendovima za prošlu godinu.

Nagrada “Top Serbia Brands” se dodeljuje na osnovu glasova potrošača, a vranjska kompanija je zaslužila za peć na pelet “Commo”.

OK RADIO, SeeBiz

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: