Dodeljena najviša gradska priznanja (FOTO)

Lokalne vesti - Ponedeljak 01.02.2016 - 10:57

U nedelju je u Vranju održana svečana akademija, na kojoj su dodeljena najviša gradska priznanja „31. januar“, čime je završeno obeležavanje Dana grada.

Nagrade dodeljene najboljima FOTO vranje.org.rs Nagrade dodeljene najboljima FOTO vranje.org.rs

Specijalno javno priznanje 31. januar uručeno je Slađanu Stojanoviću Frenkiju, autoru dokumentarnih filmova i osnivaču festivala “Dokument”, za izuzetne rezultate u oblasti naučnog i umetničkog stvaralaštva od značaja za afirmaciju grada.
 
Stojanović se na priznanju zahvalio u ime svih dobitnika, a to su: Ljubomir Saramandić, kustos Srpske kuće na Krfu, Dragan Nedeljković, zamenik ministra kulture u Vladi Republike Makedonije, posthumno Nebojša Petrović Levak, rok muzičar i pisac, kompanija Geox, Gradsko kulturno-umetničko društvo ,,Sevdah" i kompanija ,,Knez Petrol".

Dobitnici povelje zahvalnosti su Staniša Pešić iz Vranja, dugogodišnji dobrovoljni davalac krvi, Radomir Stanojković, novinar, aforističar i enigmatičar, Istorijski arhiv ,,31. januar" i Udruženje Makedonaca u Vranju ,,Goce Delčev".


Dragan Nedeljković, zamenik ministra kulture u Vladi Republike Makedonije odrekao se novčanog dela nagrade u iznosu od 50.000 dinara u korist Centra za socijalni rad.

Čestitajući praznik građanima Vranja, gradonačelnik Zoran Antić osvrnuo se na značaj oslobođenja grada od Turaka, ali i na sadašnjost i ono što je učinjeno u poslednjih godinu dana.

- Poslednji je čas da se okrenemo sebi, da se vratimo svojim korenima, duhovnosti i kulturi – rekao je tom prilikom gradonačelnik.

U umetničkom delu programa nastupio je ansambl Ministarstva odbrane ,,Stanislav Binički" pod dirigentskom palicom Pavla Medakovića i operski pevači Jadranka Jovanović i Oliver Njego.
 

  


Ovaj tekst objavljen je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije u okviru projekta "Kulturni katapult". Sadržaj ovog teksta i  stavovi izneti u njemu su isključiva odgovornost OK RADIJA i ni na koji način ne odražavaju stavove i mišljenja Ministarstva.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: