DRVARSKA: Samo čamcima do kućnog praga

Lokalne vesti - Utorak 13.10.2015 - 20:29

Drvarska ulica u Vranju već skoro godinu dana je raskopana i radovi u njoj još uvek nisu završeni, što je za njene stanovnike naročito otežavajuća okolnost kada padnu kiše.

Samo da ne padaju kiše: Drvarska FOTO amaterski snimak Samo da ne padaju kiše: Drvarska FOTO amaterski snimak

Po rečima Nenada Veličkovića, žitelja Drvarske i nekadašnjeg gradskog većnika, Direkcija za izgradnju Vranja iz nekih razloga ne želi da završi sanaciju ove ulice.

- Po Komunalnom planu za 2014. godinu, predviđena je zamena vodovodne mreže, da se podigne sva kocka, rekonstruiše ulica i uradi nova nivelacija.

Bilo je izdvojeno tri miliona dinara, plus da se nađe još jedan milion za te namene. Tek  krajem novembra prošle godine počelo se sa radom.

Vodovod  je tek nedavno  završio radove na mreži i tu se stalo, jer Direkcija nema para da završi ovu ulicu, barem tako kaže njen direktor Stojković - navodi Veličković.

On dodaje da žitelji Drvarske samo traže da se ispoštuje komunalni program i da im se sredi ulica, jer im je u zimskom periodu tu nemoguće živeti.



Kako kažu, voda ulazi u dvorišta, ulicom se može samo čamcima zbog vode, dok automobile parkiraju u susednim ulicama.


Sa druge strane direktor Direkcije Dragan Stojković kaže da će rekonstrukcija Drvarske biti uskoro završena, najviše za desetak dana, ukoliko dozvole vremenski uslovi.

Stojković ukazuje da ova ulica  još uvek nije završena najviše  zbog ponašanja njenih žitelja.

- Mnogo je lakše okriviti Direkciju i Vodovod. Građani, nakon što je završena rekonstrukcija vodovodne mreže krajem  prošle godine, sve do aprila ove  nisu ugovorili rekonstrukciju priključaka na novoizgrađenu vodovodnu mrežu.

Direkcija je pritisnuta od strane javnosti, krajem aprila  izdala nalog Vodovodu da izađe iz ulice i obustavi priključivanje, koje je išlo tempom za mesec dana po jedno domaćinstvo.


Neki su građani urgirali da se naknadno priključe, i Vodovod je mimo naše zabrane, opet rasturio kocku, počeo da radi priključke.

Konačno, pre neki dan su završeni svi priključci. Vodovod je sa jednom privatnom firmom ugovorio vraćanje kocke , i u utorak je krenulo ponovno postavljanje kocke - pojašnjava Stojković.

On dodaje da je to bio glavni razlog prolongiranja završetka radova u Drvarskoj, a ne prenamena opredeljenih sredstava u ove namene.

Opet, žitelji tvrde da je planirano da će ulica biti rekonstruisana, dakle asfaltirana, a ne pokockana… I tako…

 

 

Ovaj tekst objavljen je uz podršku Ministarstva kulture i medija Vlade Srbije, u okviru projekta „Ekologija - šansa juga Srbije“. Stavovi izneti u tekstu isključiva su odgovornost OK Radija i ni na koji način ne predstavljaju stavove i mišljenja Ministarstva kulture i medija.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: