DŽABALAK: Gradski lokali od JEDNOG do DESET EVRA

Lokalne vesti - Utorak 13.06.2017 - 14:47

Odbornici Skupštine grada Vranja usvojili su izmenu Odluke o davanju u zakup poslovnog prostora u svojini grada.

Eksluzivan prostor za 625 diara po kvadratu mesečno FOTO OK Radio Eksluzivan prostor za 625 diara po kvadratu mesečno FOTO OK Radio

Ova odluka predviđa da se poslovni prostor u vlasništvu Grada ubuduće iznajmljuje, zavisno od lokacije, po ceni od 1.230 dinara po metru kvadratnom do 125 dinara po kvadratu mesečno.

Rukovodilac Odeljenja za urbanizam Jovana Antić je prilikom obrazlaganja izmena i dopuna te odluke za skupštinskom govornicom rekla da se do novih cena došlo uz poštovanje uredbe Vlade Srbije koja predviđa da cenu za zakup poslovnog prostora u vlasništvu neke lokalne samouprave određuju nadležni poreski organi i veštaci.

Prema dopunama i izmenama te odluke za poslovni prostor u strogom centru grada, u glavnoj ulici, propisana je cena zakupnine od 1.230 dinara bez PDV-a po kvadratu, a prostor se može iznajmiti za ugostiteljske i trgovinske delatnosti.

Poslovni prostor koji grad poseduje u vranjskom Domu kulture, koji se nalazi u centru grada, iznajmljivaće se mesečno po ceni od 625 dinara po metru kvadratnom.

U delovima grada koji su udaljeniji od centra ali i zavisno od toga koje su površine, predviđeno je da se poslovni prostor može iznajmiti po ceni od 437 dinara do 250 dinara po metru kvadratnom, a u pitanju su lokali u kojima se može obavljati ugostiteljska ili trgovinska delatnost.

Za poslovni prostor u Vranjskoj Banji, bez obzira koje je površine ili gde se nalazi, predviđena je cena zakupa od 125 dinara po metru kvadratnom.

Poslovni prostor koji je u svojini grada Vranja a nalazi se u bilo kojoj od seoskih sredina na području te lokalne samouprave, moći će da se iznajmi po ceni od 100 dinara po kvadratnom metru.

Za poslovni prostor koji se na bilo kojoj lokaciji na prostoru Vranja iznajmljuje od gradskih vlasti, a koristi se kao podrumska prostorija ili skladište, važiće cene za 50 odsto manje od cena koje su predviđene za zakup lokala.

OK RADIO, BETA

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: