Fabrici: EU nastavlja i ojačava saradnju sa Vranjem

Lokalne vesti - Ponedeljak 04.12.2017 - 08:55

Ambasador Evropske Unije (EU) u Srbiji Sem Fabrici, u ponedeljak je otpočeo svoju prvu posetu Vranju i jugu Srbije sastankom sa gradonačelnikom Vranja Slobodanom Milenkovićem.

Fabrici i Milenković: Dobrodošlica i konstruktivni razgovori FOTO: D. Ristić/OK Radio Fabrici i Milenković: Dobrodošlica i konstruktivni razgovori FOTO: D. Ristić/OK Radio

Na susretu je razgovarano o realizovanim zajedničkim projektima, ali i o budućoj saradnji.

Gradonačelnik Slobodan Milenković je istakao da je EU u poslednje tri godine, preko programa EU PROGRESS, gradu opredelila preko 3,5 miliona evra.

- Dobili smo dobre instrukcije i sugestije i spremni smo za naredni program koji kreće od sledeće godine sa svojom razvijenom i stručnom Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj.

Kako u će u novom programu učestvovati 99 gradova južno od Beograda, tu smo da pomognemo i drugim lokalnim samoupravama u realizaciji projekata
– rekao je Milenković ističući da će Grad Vranje i nadalje ostati otvoren i pouzdan partner EU.

Ambasador Sem Fabrici se zahvalio gradonačelniku Milenkoviću na dobrodošlici i konstruktivnom razgovoru.

- EU je dugo godina partner Gradu Vranju i postaraćemo se da se ova saradnja nastavi i bude ojačana.

Gradonačelniku smo predstavili novu inicijativu koja će se finansirati kroz fondove EU, a počeće januara naredne godine pod imenom „EU PRO“.

Program će biti usredsređen uglavnom na poslovni i ekonomski razvoj
– najavio je ambasador Fabrici.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom Vranja, Fabrici je sa rukovodstvom Grada pošao u obilazak Hirurškog bloka i Industrijske zone u Bunuševcu koji se grade sredstvima Evropske Unije.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: