GEOX: Nismo ovde da iskorišćavamo ljude

Lokalne vesti - Subota 19.11.2016 - 10:05

Fabriku ,,Geoxa" u Vranju posetio je predsednik ove svetske kompanije Mario Moreti Polegato koji se najpre susreo sa gradonačelnikom Vranja Slobodanom Milenkovićem i predsednikom Skupštine Dejanom Tričkovićem.

Italijani i Vrnjanci u poseti Italijani i Vrnjanci u poseti "Geoxu" FOTO vranje.org.rs

Tom prilikom oni su razgovarali o dosadašnjoj saradnji i planovima za budućnost, da bi nakon toga obišli proizvodne pogone u kojima radi  1.277 radnika, kao i centar za obuku gde se obavlja edukacija zaposlenih.

- Dolazak „Geoxa“ u Vranje dobar je signal za ostale investitore da dođu i ovde posluju.

Veoma mi je važno da budu zadovoljni radnici i investitor. Očekujem da „Geox“ u narednom periodu dovede kooperante, što će značiti otvaranje novih radnih mesta - rekao je tom prilikom gradonačelnik Milenković.

Mario Moreti Polegato je istakao da kompanija ima 30.000 zaposlenih i 1.250 maloprodajnih objekata u 115 zemalja.

- Godišnje proizvedemo oko 20 miliona pari obuće, a iz ovog objekta koji spada u najsavremenije i sa najboljim uslovima za rad dnevno izađe oko 7.000 pari cipela vrhunskog dizajna i kvaliteta.

Realizacija ovog projekta je za nas bila veoma teška, ali mi nismo ovde došli da koristimo ljude, već da ih obučimo.

Planiramo da otvorimo takozvane spoljne radionice i da angažujemo lokalne kooperante koji će proizvoditi određene delove za obuću - rekao je Polegato.

Kako se čulo, prosek plata u vranjskom „Geoxu“ iznosi 340 eura, a u januaru on će biti povećan za 20 odsto.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: