GRADITELJSKI PODVIG: MANAJLE do kraja nedelje!

Lokalne vesti - Utorak 12.07.2016 - 12:59

Vranje - “Manajle”, najveći tunel u Srbiji, dužine oko 1,8 kilometara, trebalo bi da bude probijen u toku ove nedelje u okviru radova na izgradnji južnog kraka autoputa Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru, potvrđeno je iz „Koridora Srbije“.

Još nekoiko metara: radovi na tunelu Još nekoiko metara: radovi na tunelu

Tunel se nalazi na teritoriji opštine Vladičin Han, i prema navodima iz „Koridora Srbije“, srednje je dužine od 1.804 metara, sa dve tunelske cevi.

 

Tunel počinje u podnožju sela Manajle, na oko 800 metara istočno od postojećeg tunela “Manojle” kod Kozničke reke i proteže se paralelno sa postojećim putem M1 na prosečnoj udaljenosti od 600 do 800 metara  pored sela Dupljane.

 

Tunel “Manajle” je poslednji koji će biti probijen na Koridoru 10. Izvođač radova  na ovom projektu je firma „Consortium Alliance X”.

 

Tunel će biti opremljen najsavremenijim telekomunikacionim sistemima, saobraćajnom opremom i signalizacijom, kao i video-nadzorom, sistemom radio veza, informacionim displejem, SOS stanicama, nišama za sklanjanje vozila u kvaru, sistemom za dojavu požara, sistemom detekcije i praćenja nivoa otrovnih gasova u tunelu, merenjem brzine i smera strujanja vazduha.

 

Tunelske cevi biće međusobno povezane evakuacionim prolazima, koji su predviđeni za pešake i interventna vozila.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: