HAN: DS bojkotuje DS!

Lokalne vesti - Ponedeljak 07.09.2015 - 10:46

Vranje - Demokratska stranka još uvek je na vlasti u Vladičinom Hanu, uprkos odluci centrale te partije da svi odbori DS-a, koji na lokalnom nivou drže vlast sa Srpskom naprednom strankom, izađu iz vladajućih koalicija.

Skupština u Hanu nema šta da brine? FOTO S. Tasić Skupština u Hanu nema šta da brine? FOTO S. Tasić

Demokrate su po ovoj odluci iz vlasti već izašle u Pančevu i Rakovici, dok je odbor u Velikoj Plani zbog neposlušnosti raspušten, dok se tek  očekuje izlazak DS-a iz vlasti u Barajevu.

I dok se demokrate po Srbiji jasno opredeljulju, hanske demokrate za sada nit govore nit romore, ali zato još uvek ostaju u vlasti.  

Funkcioneri DS u Vladičinom Hanu i dalje ne žele da daju izjave medijima, uporni u nastojanju da se po pitanju koalicije u Hanu ništa ne menja, što praktično znači da će oni odbiti da poslušaju centralu i tako ipak ostati deo vlasti.

Kako OK Radio saznaje od izvora bliskih hanskim demokratama,  Danijela Popović, predsednica DS-a u Vladičinom Hanu, nije se sastala u Beogradu u petak sa Bojanom Pajtićem, predsednikom DS-a, nego je taj sastanak odložen do daljeg.

Do tada, hanske demokrate neće napustiti vlast, dakle bojkotovaće odluke centrale svoje stranke, u nadi da će ih Pajtić razumeti i ostaviti da vladaju na lokalu, kao jedini takav primer u Srbiji.

Inače, DS u Skupštini Vladičinog Hana ima 12 odbornika od ukupno 37.

Zajedno sa dva odbornika Liberalno demokratske partije i devet iz redova SNS, čine parlamentarnu većinu.

To je jedna od retkih koalicija u Srbiji u kojoj je SNS manjinski partner a pratično drži sve poluge vlasti u svojim rukama.   
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: