Hančanka prvi PROTIVNIK VAKCINACIJE sa krivičnom prijavom

Lokalne vesti - Utorak 06.02.2018 - 12:10

Vranje - Na čelu liste protivnika vakcinacije u Srbiji protiv kojih je podneta krivična prijava nalazi se Slađana Velkov iz Vladičinog Hana, doktorka i autorka bloga „Povratite svoje zdravlje i dugovečnost”, a zatim i mnoge javne ličnosti.

Pljušte prijave lekara i roditelja. Foto. S.Tasić/OK Radio Pljušte prijave lekara i roditelja. Foto. S.Tasić/OK Radio

Grupa od 270 roditelja iz cele Srbije na čelu sa doktorom Tomislavom Stevanovićem iz Zrenjanina i Vladimirom Cimermanom iz Beograda podneli su Prvom osnovnom sudu u Beogradu krivičnu prijavu zbog izazivanja panike i nereda protiv 43 osobe koje su protivnici vakcinacije dece.

Doktorka Velkov iz Vladičinog Hana trenutno živi u Skoplju.

Što se pak broja okupljenih roditelja oko lekara koji su podržali vakcinaciju tiče, najviše je Nišlija.

Prema evidenciji nadležnih u Srbiji ima oko 1.200 obolelih od malih boginja, a u Pčinjskom okrugu 89.

Slađan Stanković, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Vranje, kaže da je situacija naročito alarmantna u Surdulici gde ima 58 obolelih.

On dodaje i da je u 2016. godini u ovom mestu vakcinisano svega 60 odsto dece kojima je poslat poziv za vakcinaciju.

Podnosioci krivične prijave su izjavili da su prinuđeni na ovakav potez, jer jedino tako, kako su rekli, može da se stane na put onima koji šire paniku i strah i tako ugrožavaju zdravlje čitave nacije.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: