HANSKI PRELETAČI: Svi u SNS!

Lokalne vesti - Sreda 01.02.2017 - 12:58

Vranje - Najnovije pojačanje SNS - a u Vladičinom Hanu, stiglo je u vidu Dragana Cvetkovića, lidera Nove Srbije i odbornika u tamošnjem parlamentu.

Odbornici na jednoj od sednica. Foto: S.Tasić/OK Radio Odbornici na jednoj od sednica. Foto: S.Tasić/OK Radio

Ovakav razvoj događaja samo je povećao parlamentarnu većinu koju ima SNS od 25 odbornika, od ukupno 37 u hanskoj Skupštini.

No međutim, rezultati aprilskih izbora bili su drugačiji,  jer su naprednjaci na konstitutivnoj sednici Skupštine imali 18 odbornika, DS šest, zajednička lista PS i NS dva, SPS četiri, LDP tri, manjinska Ruska stranka jedno mesto, i jedna GG tri odbornička mesta.



U međuvremenu su pre formiranja vlasti svi odbornici DS - a prešli u SNS, a njima se u najnovijem preletanju pridružio i Dragan Cvetković iz NS.

Uzme li se u obzir i činjenica da su pre izbora mnogi funkcioneri i veđeniji članovi većine stranaka u Vladičinom Hanu prešli u SNS, a mnogi i nekoliko mescei nakon formiranja vlasti, postavlja se opravdano pitanje zbog čega odbornici drugih stranaka i njihovo članstvo masovno prelaze u SNS?

Miljan Stojanović, odbornik i jedan od potpredsednika socijalista, smatra da iza ovakvih koraka političara ni malo ne stoje ideološki motivi.

- Prvenstveno je reč o ličnim interesima kojima se oni rukovode kada prelaze iz jedne u drugu stranku.

Ti prelasci su time motivisani, jer u predizbornoj kampanji ti koji sada prelaze, su bili međusobno suprotstavljeni.

To predstavlja ili varanje birača ili zadovoljavanje ličnih interesa uz vladajuću partiju onih koji prelaze
- ocenjuje Stojanović.

Danijela Popović, nekadašnja predsednica DS - a u Hanu, obrazlažući ranije poteze svoje odborničke grupe, objasnila je da  je prelazak u SNS u intersu daljeg razvoja opštine Vladičin Han.

- Rezultati ovakve odluke će biti vrlo brzo vidljivi - kazala je tada Popovićeva.
 
Jedano od zvučnih imena koje je u proteklih nekoliko meseci prešlo u SNS je i Dragan Dimitrijević, nekadašnji predsednik OO SPS - a u Vladičinom Hanu.

Ni jesenas kada je zvanično prešao, ali ni sada, Dimitrijević nije želeo da podrobnije obrazloži svoje motive promene političkog dresa.

- Tada sam rekao da je to moja lična stvar, tako se desilo, ne bih da govorim o tome.

Imao sam punu saradnju sa predsednikom opštine kao direktor škole i dok nisam bio član SNS, tako da to nisu bili presudni motivi prilikom mog prelaska, a ostalo je moja tajna
-  zagonetan je Dimitrijević.

Goran Mladenović, predsednik opštine Vladičin Han i lider hanskih naprednjaka, komentarišući prelazak Dragana Cvetkovića iz NS u SNS,  mišljenja je da su ovakvi potezi prvenstveno podrška aktuelnoj politici Vlade Srbije, a ne nešto drugo.

Odbornik Cvetković je ovim nedvosmisleno dao podršku politici koju vodi premijer  Srbije i predsednik SNS Aleksandar Vučić.

Takođe, to je i podrška  lokalnom rukovodstvu opštine Vladičin Han, koje je u prethodnom periodu ostvarilo značajne razultate u razvoju opštine, opravdavši poverenje koje im je ukazano na poslednjim izborim
a - kaže Mladenović.

Dragan Cvetković nije bio dostupan za pjašnjenje svog političkog poteza.

Ivica Prokopović, predsednik OO PS - a sa kojim je NS na poslednjim izborima na lokalu bila na zajedničkoj listi, smatra da je odbornik Cvteković u SNS prešao vodeći se ličnim interesima.

- To kod nas ne menja stvari, mi i dalje podržavamo politiku Vlade Srbije - kaže Prokopović.

Mišljenje politikologa i političkih analitičara je nepodeljeno kada je o ovoj pojavi reč.

I jedni i drugi smatraju da treba menjati izborne zakone po kojima bi stranke bile vlasnici mandata a ne odbornici. Do tada, javnost i birači mogu očekivat nova preletanja, jer se približavaju novi izbori.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: