HIGIJENSKI: Mišićka pala, STOJANOVIĆEVA preuzela

Lokalne vesti - Petak 20.01.2017 - 09:36

Rešenjem ministra zdravlja Zlatibora Lončara dr Svetlana Stojanović, specijalista socijalne medicine, imenovana je za v.d. direktorku Zavoda za javno zdravlje u Vranju.

nova direktorka Stojanović FOTO S. Tasić/OK Radio nova direktorka Stojanović FOTO S. Tasić/OK Radio

Stojanovićeva će na čelu ove ustanove zameniti dosadašnju direktorku dr Milenu Mišić.

Smena na čelu ZZJZ priprema se duže vreme, a letos je ime dr Svetlane Stojanović prvi put pomenuto kao kandidata za direktorku.

Tada je, po saznanjima OK Radija, Savet za zdravstvo SNS-a doneo odluku da Stojanovićeva zameni Mišićevu na rukovodećem mestu ustanove.

Na tu vest su reagovala oba sindikata ove ustanove, zajedničkom konstatacijom da se ne može odlučivati o funkcionisanju ovako važne zdravstvene ustanove na stranačkim organima.

- Mi kao sindikati još jednom napominjemo da smo odlučno na strani direktorke Milene Mišić i da ćemo upotrebiti sva sindikalna sredstva radi odbrane i dosledne primene zakona i drugih propisa vezanih za rad i funkcionisanje naše ustanove – saoštili su tada predstavnici sindikata zaposlenih u ZZJZ.

U međuvremenu, njihov stav je ostao nepromenjen.

Dr Jovica Stojanović, predsednik Novog sindikata ZZJZ kaže za OK Radio da je legitimno pravo ministra da, kao predstavnik osnivača, povlači ovakve poteze.

- Međutim, mi smatramo da iza svega stoje politički razlozi lokalnih funkcionera, uglavnom političkih konvertita.

Oni žele da, bez obzira na postignute rezultate u prethodnom periodu, postave svoje ljude i ostvare svoje stranačke interese
– navodi dr Stojanović.

Sindikati će, prema njegovim rečima, pažljivo pratiti poteze nove direktorke i ukoliko se ukaže potreba za to, reagovati sredstvima sindikalne borbe.

- To se posebno odnosi na uskostranačke interese, pogotovo ukoliko se resursi ZZJZ budu koristili u predizbornoj kampanji – upozorava dr Stojanović.

U vreme pisanja teksta ni stara ni nova direktorka ZZJZ nisu bile dostupne za komentar o smeni na čelu ove ustanove.


Smena na čelu ZZJZ dolazi neposredno nakon što je, prema oceni odlazećeg rukovodstva, Zavod prevazišao krizu u poslovanju.

Na kraju 2016. godine, ZZJZ je saopštio da su, preduzetim merama štednje, sprečavanjem svih vidova zatečenog nenamenskog trošenja, ali i merama za značajno povećanje tekućih prihoda, u potpunosti izmirene sve zatečene obaveze prema zaposlenima, normalizovana je isplata zarada i stvoreni su uslovi za novi razvojni koncept ustanove.

Zavod je uspeo i da nabavi dva nova automobila i tako obnovi zastareli vozni park.

Dr Milena Mišić je na čelo ZZJZ došla kao kadar SNS-a, a u međuvremenu se iščlanila iz te stranke.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: