HILJADE EVRA za NAPREDNJAČKE glumce

Lokalne vesti - Četvrtak 01.06.2017 - 10:47

Beogradski glumci Tihomir Arsić i Lepomir Ivković dobiće od Pozorišta “Bora Stanković” u Vranju honorar od oko 250.000 dinara za osam radionica sa učenicima osnovnih škola na teritoriji grada.

Ivković u Vranju FOTO vranje.org.rs Ivković u Vranju FOTO vranje.org.rs

Arsić i Ivković održali su u sredu pozorišne radionice” sa učenicima O.Š. “Branko Radičević“ u Vranju  i u O.Š. “20. oktobar“ u Vlasu, a u narednim danima takve radionice će biti priređene u svim  osnovnim i srednjim školama.

Zorica Jović, gradska većnica za kulturu, pojašnjava da su radionice organizovane povodom obeležavanja 200. godišnjice od smrti Karađorđa Petrovića, vođe Prvog srpskog ustanka.

- Glumci će biti isplaćeni preko Pozorišta iz  tekuće budžetske rezerve grada.

Konačnu cifru još uvek ne znam tačno, ali ne bi trebalo da bude veća od 250.000 dinara, a honorar će im biti isplaćen na rate.

Sama istorijska činjenica, tačnije godišnjica smrti Karađorđa, bila je razlog dovođenja ovih glumaca u Vranje
- kaže Jovićeva.

Prema saznanjima OK Radija, radionice glumaca iz Beograda koštaće 308.000 dinara.

Direktor Pozorišta Nenad Jović  potvrdioo je da će ova ustanova beogradske glumce isplatiti sredstvima iz budžeta grada.

- Grad uplaćuje novac Pozorištu, a mi ćemo ga uplatiti glumcima, jer je takav projekt, a mi nemamo sopstvene prihode - kaže Jović.

Karađorđe Petrović ubijen je 24. jula 1817. godine, a grad Vranje tim povodom realizuje projekat koji podrazumeva upravo radionice koje drže glumci pred kraj školske godine.

Mirjana Savov, šef Sekretarijata za obrazovanje pri Gradskoj upravi u Vranju, pojašnjava da je ovaj projekat realizovan uz saglasnost Gradskog Veća.

- Često glumci sami dođu u školu i u dogovoru sa direktorima drže predstave ili radionice, ali konkretno ovaj projekat realizovan je preko grada Vranja - kaže Savov.

Lepomir Ivković je poslednjih meseci srpskoj javnosti poznat i kao jedan od pilota aviona u spotu za izbornu kampanju Aleksandra Vučića, aktuelnog predsednika Srbije i lidera SNS - a.

Ivković je poznat i kao voditelj kontra mitinga pristalica Slobodana Miloševića 1996. godine na Terazijama u Beogradu.

Ne pamti se neka njegova oozbiljnija uloga ni u pozorištu ni na filmu ni na televiziji.

Tihomir Arsić je član SNS - a i sa Ivkovićem ili samostalno, često je bio na tribinama i mitinzima naprednjaka širom zemlje.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: