HITNA često u GEOX-u

Lokalne vesti - Utorak 20.09.2016 - 11:30

Za više od sedam meseci od zvaničnog otvaranja fabrike GEOX u Vranju ovdašnja hitna pomoć intervenisala je u toj fabrici veoma često, gotovo svake nedelje, ili najmanje pet puta mesečno, potvrdio je doktor Slađan Stanisavljević, načelnik Službe HMP Doma zdravlja u Vranju.

Hitna često interveniše u Geoksu FOTO D. Ristić/OK Radio Hitna često interveniše u Geoksu FOTO D. Ristić/OK Radio

Prema Stanisavljevićevim rečima, u prvim mesecima nakon otvaranja fabrike početkom ove godine, pozivi su bili dosta česti.

- Ranije su pozivi bili učestaliji iz GEOX-a. Gotovo svakog drugog dana smo odlazili tamo po pozivu, što se može proveriti i u našim protokolima.

Baš je bilo poziva, ali sada su smanjeni. Samo u septembru  bilo je dva poziva, i to konkretno 7. i 8 u mesecu.

Jedan od to dvoje pacijentata žalio se na mučnine i povraćanje, kao posledicu izloženosti lepku
- kaže Stanisavljević.

On pojašnjava da je svaki pacijent koji je stigao iz GEOX - a priča za sebe, kao i da se tek uvidom u knjigu protokola može zaključiti da li se radi o nekoj masovnoj pojavi koja kod radnika ove fabrike izaziva zdravstvene probleme u velikom broju. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: