Huligani strah i trepet za škole u Vranju

Lokalne vesti - Petak 22.11.2013 - 12:19

Grupa huligana uznemiravala je u petak u prepodnevnim satima učenike i nastavnike O.Š. „J.J.Zmaj“ u Vranju, praveći nered u školskom dvorištu.

OŠ OŠ "J:J. Zmaj" u Vranju

Umotani u srpske zastave bacali su petarde i vikali, kako bi ometali obeležavanje dana škole.

Direktor te ustanove Goran Bandović kaže da je policija došla da interveniše i da upravo iz ovih razloga uprava škole nije organizovala sportske susrete osnovnih škola, kao što je to nedavno bilo u OŠ „Vuk Karadžić“, gde je došlo do sukoba navijača.

– Nedavno je “Vukova” škola obeležavala svoj dan između ostalog  sportskim susretima, kada je došlo do sukoba i fizičkog obračuna učenika i navijača.

Iz policije sam dobio sugestiju da tako nešto ne organizujemo, pa smo odlučili da ove godine dan škole proslavimo bez sportskih susreta.

Međutim, grupa huligana se u petak okupila oko škole i ponašali su se kao da su krenuli na stadion. Kada je policija došla, momci su se razbežali – kaže Bandović.

Kako se saznaje, huligani su pored običnih petardi bacali i takozvane „trotil“ koje su nekoliko puta jače od običnih petardi.

Portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković kaže da je nakon intervencije na terenu policija pokrenula istragu, kako bi pronašla huligane koji su remetili red i mir u krugu škole.

Prema njegovim rečima, ukoliko je reč o licima mlađim od 14 godina, policija je skoro nemoćna da izgrednike sankcioniše, pa će tako slučaj biti predat Tužilaštvu koje će dalje postupati po predmetu.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: