HUMANI MARATON: Pomozimo paraolimpijcima!

Lokalne vesti - Ponedeljak 03.10.2016 - 14:28

Paraolimpijac Goran Nikolić, koji pokušava da obori Ginisov rekord u trčanju maratona, stigao je u Vranje u ponedeljak u 13 časova.

Domaćini sa Nikolićem na cilju 31. etape - Vranje FOTO D. Ristić/OK Radio Domaćini sa Nikolićem na cilju 31. etape - Vranje FOTO D. Ristić/OK Radio

Uprkos neizlečivoj očnoj mani zbog koje vidi samo pet odsto na jedno oko, Nikolić, počev od 3. septembra, trči 55 dana uzastopno u pokušaju da obori Ginisov rekord, koji drži Japanac, potpuno zdrav sportista.

Sav prihod prikupljen tokom ovog poduhvata ide u humanitarne svrhe, za izgradnju Paraolimpijskog centra u Kragujevcu.

Trasa ovog rekordnog maratona obuhvata Srbiju, Republiku Srpsku, BIH i Crnu Goru, a Vranje je bilo cilj njegove 31. etape.

Pozdravljen od organizatora, "Rotari kluba Vranje" i okupljenih građana, Goran Nikolić je u predviđeno vreme stigao na cilj na šetalištu kod Robne kuće.

- Moj cilj nije lični, već društveni. Izgradnjom Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom u Kragujevcu stvaraju se uslovi za poboljšanje kvaliteta trenažnog procesa i rehabilitacije ovih osoba.

Naši paraolimpijci su na protekloj Paraolimpijadi osvojili pregršt medalja, ali među njima nije bilo naših predstavnika u kolektivnom sportovima, koji su do devedesetih godina bili vrlo trofejni.

Zbog toga je moj cilj da pošaljem poruku svima da pomognu opremanje već izgrađenog Centra rekvizitima za kolektivne paraolimpijske sportove
– kaže Nikolić.

Na ovom izuzetno zahtevnom i teškom poduhvatu, Nikolić nema većih poteškoća.

- Ako nosite ovakvu emociju, ako imate ovu viziju, verovali ili ne, sve je lakše.

Nijednog momenta se nisam zapitao šta mi sve ovo treba, kao što se često maratonci u krizi zapitaju.

Imao sam manje povrede, ali sam sve lako prevazišao uz svoj tim
– navodi Nikolić.

Domaćin Goranu i njegovoj ekipi u Vranju je bio lokalni „Rotari klub“.

- Za nas u klubu, Goran je već pobednik, jer je do danas istrčao 31 maraton u dužini od 42 kilometra.

Pored vranjskih rotarijanaca, u organizaciji ovog maratona nesebičnu pomoć su nam pružili prenoćište „Park gejt“, „Nana bistro & caffe“, Sportski savez grada Vranja i poslastičara „Borin kutak“.

Posebnu zahvalnost dugujemo maratoncima Slađanu Radenkoviću i Milošu Tasiću, koji su pratili Gorana duž cele staze, kao i policajcima PU Vranje
– kaže predsednik „Rotari kluba Vranje“, Dragan Stamenković.

 

    

    

 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: