I Antić šokiran crveno belim pešačkim prelazima

Lokalne vesti - Petak 24.07.2015 - 11:56

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić naložio je iz Grčke, gde je trenutno na godišnjem odmoru, da se pod hitno crveno-bele „zebre“ kod gradske Skupštine vrate u prvobitno stanje.

Antić naredio da se prelazi vrate u prvobitno stanje FOTO: OK Radio/ A. Stojkovic Antić naredio da se prelazi vrate u prvobitno stanje FOTO: OK Radio/ A. Stojkovic

Kako se saznaje, gradonačelnik se poprilično „razbesneo“ kada je na OK Radiju video tekst o novim pešačkim prelazima i odmah je kontaktirao gradskog većnika zaduženog za infrastrukturu Nebojšu Stojanovića.

– Jeste me zvao gradonačelnik iz Grčke i saopštio mi da pešačke prelaze treba odmah vratiti u prvobitno stanje.

Ja sam kontaktirao i direktora Direkcije za izgradnju koji mi je objasnio da je to urađeno po propisima i da je crvena linija za invalide, a bela za sve ostale pešake.

Kasnije su se gradonačelnik Antić i direktor Direkcije Dragan Stojković čuli, a šta su na kraju dogovorili ne znam – kaže Stojanović.

Prema njegovim rečima, Direkcija je pešačke prelaze prefarbala na „svoju ruku“ i bez ičije saglasnosti u lokalnoj samoupravi.

– Meni lično se to ne dopada. Kada su već to sami tako odradili na „svoju ruku“, a da prethodno nikoga nisu pitali, pa ni mene kao gradskog većnika zaduženog za taj resor, trebali su bar da naprave i crno-bele „zebre“, kako se navijači ne bi svađali ko će koga da gazi.

Jeste to kvalitetno, ali ako se radi u Vranju, treba da se radi u celom gradu, a ne samo ispred lokalne samouprave i naravno da je u skladu sa zakonima.

Dakle, to ne treba da bude crveno-bele boje, već onako kako je pravilnicima o obeležavanju propisano – kaže na kraju Stojanović.

Podsetimo da je Direkcija u noći između srede i četvrtka prefarbala pešačke prelaze ispred zgrade lokalne Skupštine u crveno-beloj boji (VIDI LINK).

Vrednost radova je oko 5.000 evra, a donacija je Preduzeća za puteve.

Direktor Direkcije za izgradnju Dragan Stojković izjavio je da su takve „zebre“ u svim modernim evropskim gradovima i da oni koji su izašli iz Vranja znaju o čemu je reč.

Inače, gradonačelnik Antić veliki je ljubitelj crno - bele boje, jer je poznato da je on vatreni navijač Partizana već dugi niz godina.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: