I škole u Vranju štrajkuju

Lokalne vesti - Petak 17.03.2017 - 11:39

Četiri škole u Vranju u petak su skratile časove na po 30 minuta, dok u njih 12, iako zvono uobičajeno zvoni na 45 minuta, nastavnici i profesori drže skraćeno nastavu.

I u I u

Ovu informaciju potvrdio je Dušan Mladenović, predsednik vranjskog ogranka Unije prosvetnih sindikata Srbije.

Mladenović podseća da su skraćeni časovi  u školama deo protesta prosvetara koji je za petak najavljen ispred Vlade Srbije u Beogradu.

- Tehnička škola, Gimnazija, kao i pojedine osnovne škole drže nastavu sa časovima od 30 minuta.

U ostalih 12 škola se takođe štrajkuje, jer svi članovi Unije prosvetnih sindikata Srbije, bez obzira što zvoni za čas od 45 minuta, dolaze kasnije, pa se i u njima nastava odvija praktično skraćeno.

Nadam se da će posle današnjih protesta biti ispunjeno ono na šta se Vlada Srbije obavezala pre dve godine, a to je poštovanje sporazuma koji smo tada postigli, a koji ni do dan danas nije sproveden u delo, zatim isplata novogodišnjih nagrada iz  2015. i 2016. godinu i rešavanje problema naših plata
- kaže Mladenović.

Ukoliko do ispunjenja zahteva prosvetara ne dođe, Mladenović najavljuje i radikalizaciju štrajka, a to je potpuna obustava nastave.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: