I VRANJANCI na PROTESTU vojske i policije

Lokalne vesti - Sreda 04.10.2017 - 13:42

Predstavnici Vojnog sindikata Srbije u Vranju pridružiće se svojim kolegama iz čitave zemlje na protestu koji je zakazan za subotu ispred zgrade Predsedništva Srbije, potvrđeno je OK Radiju.

Plakat kojim se poziva na protest Plakat kojim se poziva na protest

Predsednik sindikalne grupe Vojnog sindikata Srbije u Vranju Draganče Đorđević je za OK Radio rekao da će grupa aktivista ovog sindikata krenuti put Beograda na protest, ali nije mogao da nam u ovom trenutku pruži više informacija.

 

Do zaključenja ovog teksta, nismo mogli da dobijemo potvrdu da će se protestu pridružiti i članovi Policijskog sindikata Srbije u Vranju, čija je centrala suorganizator skupa.

 

Protest je zakazan za 7. oktobar sa početkom u 14 časova, ispred zgrade Predsedništva Srbije.

 

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju, protest građana Srbije će organizovati Policijski sindikat Srbije i Vojni sindikat Srbije.

 

Protest podržavaju i udruženja ratnih veterana Srbije, građanske inicijative i pokreti, studenti, zaposleni u poštama, javnim komunalnim preduzećima, prosvetari, rudari, seljaci, radnici.

 

 - Srbija je postala talac u rukama onih kojima je narod, iskonski suveren državotvornosti, poverio vršenje vlasti zarad koristi građana.

 

Međutim, apsolutno svi nosioci vlasti su zloupotrebili javne funkcije zarad lične koristi i koristi njihove kvazielitističke grupacije.

 

Za to vreme građani su obespravljeni, demoralisani, izvršen je pokušaj socijalne, finansijske i duhovne getoizacije – stoji u pozivu na okupljanje ispred Predsedništva Srbije. 

 

Protest se održav pod sloganom “Vratite nam državu”.

 

Kako navode organizatori, okupljanje je deo borbe za državom prava, pravde i demokratskih institucija, zaustavljanje privatizacije javnih resursa, socijalnu sigurnost, besplatno školstvo i zdravstvo i zakonom garantovana apsolutna sloboda javne reči.

 

- 5. oktobar je propušten, 6. oktobar se nije desio, 7. oktobra se borimo za opstanak! - zaključuje se u pozivu na protest.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: