I Vranje SLOBODNA ZONA

Lokalne vesti - Četvrtak 13.04.2017 - 08:47

Vranje će biti jedan od 40 gradova Srbije, koji se ovog proleća nalaze na spisku turneje filmskog festivala “Slobodna zona”.

Sa ranijih dešavanja na festivalu FOTO OK Radio Sa ranijih dešavanja na festivalu FOTO OK Radio

Filmovi će biti prikazani u sali biblioteke “Bora Stanković” od 18. do 21. aprila, sa početkom u 17 časova, a ulaz na sve projekcije je slobodan.
 
Vranjska publika će imati priliku da pogleda četiri filma sa 12. izdanja “Slobodne Zone”, održanog tokom novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

- Misija turneje je da decentralizacijom kulture najširoj publici u manjim gradovima i mestima ponudi na uvid vrhunski festivalski filmski program.

Turneja je jedina filmska manifestacija ovakvog karaktera u zemlji
– podsećaju organizatori.

Film koji će otvoriti turneju “Slobodne Zone” u Vranju je najnovije ostvarenje legendarnog Vernera Hercoga o fenomenu internet, njegovom nesagledivom uticaju i posledicama – “Čujte i počujte”.

Drugi film je “Neruda”, Pabla Laraina u kom Gael Garsija Bernal igra ulogu policijskog inspektora koji progoni čuvenog čileanskog pesnika Pabla Nerudu.

Za višestruko nagrađivani dokumentarac “Pod suncem”, Vitalija Manskog, na festivalu se tražila karta više.

Ovaj film nam otkriva životnu svakodnevnicu diktatorske Severne Koreje, kao i ono što se krije iza nje.

“Dok otvaram oči” je igrani film o mladoj Fari koja živi u Tunisu i protiv volje svoje majke peva u društveno angažovanom bendu, voli život, žurke, otkriva ljubav i noćni život svoga grada.

U saradnji sa Grupom 484, nakon projekcije filma "Požar na moru", koja će biti održana u maju, u sali biblioteke “Bora Stanković” u Vranju, biće organizovane i tribine koje tematizuju pitanja prisilnih migracija i izbeglištva.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: