IKEA: Hoćemo sa SIMPOM, kad stane na noge

Lokalne vesti - Petak 01.04.2016 - 16:17

Švedski trgovinski lanac „Ikea“ se na velika vrata vraća u Srbiju, ali ovdašnji čelnici te firme naglašavaju da za sada njihov nekadašnji najveći partner iz Srbije, „Simpo“ iz Vranja, za sada uopšte nije u planovima njihove ekspanzije.

Ikea čeka Simpo FOTO youtubescreenshot Ikea čeka Simpo FOTO youtubescreenshot

Kada je i zašto „Simpo” izgubio priliku da sarađuje sa „Ikeom”?

Prema pisanju pojedinih portala, čini se da se to dogodilo istovremeno kada je „Simpo“ zapao u dugove i našao se na spisku preduzeća za restrukturiranje, pre nekoliko godina.

Kako je za „Politiku” izjavio Vladislav Lalić, regionalni direktor za razvoj u „Ikei”, “Simpo“ je „bio pouzdan partner gotovo 30 godina i značajan dobavljač nameštaja, posebno madraca i dečijih krevetića”.

- U jednom trenutku ta saradnja više nije bila moguća. „Simpo” nije mogao da ispuni zahtevne standarde, posebno za proizvodnju dečijih krevetića.

Fabrika je zapala u probleme i nije uspevala da ispoštuje rokove i sigurnost isporuke tako da smo pre dve godine prestali da radimo sa njima
– istakao je Lalić za „Politiku“.

Ipak, on je izrazio nadu da će „Simpo” uspeti da prevaziđe poteškoće i da bi „Ikea” u tom slučaju rado obnovila saradnju.

Naš poslovni odnos je bio uspešan i do pre pet godina poručivali smo od „Simpa” robu u vrednosti od 15 do 20 miliona evra godišnje – kaže Lalić.

„Ikea” je zaista u poslednjoj deceniji imala velike poslove sa „Simpom”.

Ugovor vredan 5,5 miliona evra o izvozu sofa u njihove prodavnice u Rusiji potpisan je 2009. godine kada je dogovorena i isporuka na tržišta Italije, Španije i Portugala.

Godinu dana kasnije ugovor je bio težak čak 15 miliona evra. U deo fabrike za proizvodnju dečijih krevetića uloženo je pola miliona evra.

Politika, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: