IMA LI Vranjskog kulturnog leta?

Lokalne vesti - Utorak 08.08.2017 - 14:51

„Vranjsko kulturno leto“ iako traje već četvrti mesec, izuzev tradicionalnih manifestacija kao što su “Dani Vranja” ili “Piano summer” nije najvidljivije prosečnom Vranjancu.

sa ranijih kulturnih manifestacija u Vranju FOTO OK Radio sa ranijih kulturnih manifestacija u Vranju FOTO OK Radio

Nema ni plakata ove manifestaije, niko ne zna koji će ljudi učestvovati, koliko će to biti plaćeno, za koga se pravi...

Rečju, "Vranjsko kulturno leto" velika je  nepoznanica.

Opet, zvanično, „Vranjsko kulturno leto“ počelo je još u maju i trajaće do kraja septembra, i prema pojašnjenju Zorice Jović, većnice za kulturu, obuhvata sve manifestacije i sva dešavanja koja se tiču kulture uopšte, ali i muzike i muzičkih festivala.

- U toku realizacije “Vranjskog kulturnog leta” učestvuju sve ustanove kulture u gradu, udruženja građana, a uključeni su i projekti koji se sufinansiraju iz oblasti kulture.

Koliko to košta u ovom trenutku ne možemo da kažemo, zbog toga što se iz budžeta ne finansira iz jedne stavke.

U ovom momentu može da se kaže koliko koštaju samo pojedine manifestacije, ali ne i čitav program - kaže Jovićeva.

„Maj, mesec muzike“, bila je manifestacija kojom je otvoreno „Vranjsko kulturno leto“,  usledila je „Dečija nedelja“, a trenutno je aktuelan „Piano summer“.

- Početkom jula, po zvaničnom programu koji je grad usvojio trebalo je da bude održan „Phantom fest“, ali zbog gostiju koji je trebalo da dođu, manifestacija je odložena za septembar.

Planiran je i „Zlatni puž“, festival animiranog filma, a u avgustu bi trebalo da budu održani  i „Dani Vranja“.

Dešavanja u Vranjskoj Banji takođe su u sastavu Vranjskog kulturnog leta i obuhvataju Dečije kulturno leto, koje je već realizovan,  i „Karanfil devojče“ koje će biti održano 25. i 26. avgusta - najavljuje Jovićeva.

Iz svega izloženog da se zaključiti da “Vranjsko kulturno leto” osim imena nije ništa donelo novo Vranjancima, osim manifestacija koje se održavaju po tradiciji proteklih deset i više godina.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: