IN MEMORIAM: Zoran Davidović

Lokalne vesti - Subota 25.11.2017 - 17:01

Vranje - U Beogradu je u petak u 61. godini, posle kraće i teške bolesti, preminuo Zoran Davidović, slikar i praunuk Borisava Stankovića, potvrđeno je OK Radiju iz njegove porodice.

Zoran Davidović FOTO: D. Ristić/OK Radio Zoran Davidović FOTO: D. Ristić/OK Radio

Zoran Davidović je sin Zore Živadinović Davidović, kostimografkinje, ćerke najstarije Borine ćerke Desanke.

Po obrazovanju inženjer, po vokaciji umetnik i slikar, Zoran je poslednjih godina stalno sa majkom Zorom dolazio u Vranje na manifestacije kojima se čuva uspomena na Borisava Stankovića.

Poslednji put je u Vranju bio na obeležavanju 50 godina od otvaranja Muzej-kuće svog pradede.

Tada je rekao da iako ne živi ovde, Vranje živi i opstajava u njemu.

- Meni je puno srce uvek kada dođem ovde, jer svaki put doživim topao doček, zbog čega se osećam kao da dolazim u svoju kuću – rekao je tada Zoran.

 

Zoran Davidović je diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, radio je u kompaniji "Dunav osiguranje", gde je uveo sistem kvaliteta po medjunarodnim standardima, a bio je i pomoćnik direktora Republičkog zavoda za statistiku.

Povodom smrti Zorana Davidovića telegram saučešća porodici je uputio gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sa saradnicima.

- Primite izraze našeg najdubljeg žaljenja povodom Zoranove smrti. Njegov prerani odlazak je nenadoknadiv gubitak za porodicu, ali i Vranje koje je voleo srcem - stoji u telegramu.

Zoran Davidović je iza sebe ostavio suprugu Ljiljanu i ćerke Milicu i Tatjanu.

Sahrana Zorana Davidovića je zakazana za sredu u 13.30 časova na Novom groblju u Beogradu, a poslednjem ispraćaju prisustvovaće i delegacija grada Vranja.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: