INSPEKCIJA: Sve u redu u GEOX-u

Lokalne vesti - Četvrtak 28.07.2016 - 12:55

Povodom anonimne prijave zaposlenih na neodgovarajuće uslove rada, Inspekcija rada u Vranju je izvršila dvodnevni nadzor 26. i 27. jula u preduzeću „Geox“ i nije našla značajnije nepravilnosti.

Geox ispoštovao sva pravila? FOTO OK Radio Geox ispoštovao sva pravila? FOTO OK Radio

Prema saopštenju inspekcije, na osnovu obilaska radnih mesta, izjava predstavnika poslodavca i uvidom u dokumentaciju utvrđeno je da je „Geox“ doneo „Akt o proceni rizika“, kojim je izvršena procena rizika za sva radna mesta i nisu utvrđena radna mesta sa povećanim rizikom.

- „Geox“ je takođe Pravilnikom utvrdio prava, obaveze i odgovornosti u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, organizovao poslove bezbednosti i zdravlja na radu i, u skladu sa zakonom, odredio osobu zaduženu za ove poslove.

Inspekcija je utvrdila i da je poslodavac izvršio ispitivanje mikroklime u radnom prostoru u letnjem periodu, koje je pokazalo da su izmerene veličine temperature, vlažnosti i brzine strujanja vazduha u dozvoljenim granicama, odnosno da su primenjene propisane mere za bezbednost i zdravlje na radu
- piše u saopštenju inspekcije.

Prema ovim navodima, u radnim prostorijama „Geox“-a postoji centralni sistem klimatizacije i dodatno podno zagrevanje i hlađenje, a u proizvodnom pogonu centralni sistem ventilacije.


Inspekcija je ustanovila i da od 22. do 24. juna sistem za hlađenje zbog kvara nije bio u funkciji, a za to vreme radne prostorije su provetravane prirodnim putem.

- Na osnovu utvrđenih činjenica inspekcija će rešenjem „Geox“-u  naložiti da angažuje pravno lice sa licencom radi sprovođenja preventivnog ispitivanja uslova radne okoline u letnjem periodu − hemijskih štetnosti i buke u radnoj sredini, kao i da obezbedi bezbednosni list na srpskom jeziku za hemijske materije koje se čuvaju u magacinu - piše na kraju saopštenja vranjske inspekcije.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: