Janjić direktor i u BIC-u i u KONDIVI

Lokalne vesti - Petak 03.04.2015 - 10:23

Direktor Biznis inkubator centra u Vranju Aleksandar Janjić (SNS) daje ostavku na tu funkciju, jer prelazi na rukovodeće mesto u „Kondivi“.

Janjić dobio novo direktorsko mesto foto A. Stojković Janjić dobio novo direktorsko mesto foto A. Stojković

Kako saznaje OK Radio, Janjić je funkciju direktora „Kondive“ preuzeo u četvrtak, ali još uvek nije potpisao ugovor sa firmom „Akvarijus grup“ iz Beograda koja rukovodi fabrikom konditorskih proizvoda u Žbevcu.

Tako je Janjić sada i direktor Biznis inkubator centra i direktor „Kondive“, koja je dolaskom Janjića dobila još jednog rukovodioca.

U toj fabrici radi „Simpov“ direktor Dragan Pavlović koji će od sada biti takođe direktor fabrike, ali će brinuti samo o imovini.

– Tačno je da sam u četvrtak preuzeo funkciju direktora „Kondive“ i na to mesto me postavlja firma „Akvarijus grup“ koja sa „Simpom“ ima ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji.

Taj ugovor podrazumeva i rukovođenje fabrikom, pa sam s toga ja izabran za novog direktora.

U fabrici ostaje i stari direktor koga je postavio „Simpo“, gospodin Pavlović, ali on praktično neće imati ingerencije nad poslovanjem, već će samo brinuti o imovini.

U Biznis inkubator centru dajem ostavku na mesto direktora i očekujem usvajanje na narednoj Skupštini BIC – kaže Janjić.

Kako se saznaje, u BIC je urađen završni račun poslovanja koji je pokazao gubitak od 600.000 dinara. Za taj gubitak Janjić ne zna, iako je potpisao račun.

– Ja završni račun nisam video. U svakom slučaju, imali smo prethodnih godina problematičnu situaciju. Sada imamo momente koji su u perspektivi i koji će se desiti oko izdavanja prostorija.

Formiraće se i neki klaster sa ostalim inkubatorima u Srbiji što će poprilično olakšati poslovanje vranjskog BIC. Kada sam ja došao na funkciju direktora i mnogo pre mene bilo je dosta problema zbog nekih političkih nesaglasnosti i drugih tehničkih problema.

BIC je zamišljen kao neprofitna firma koja se bavi konstaltingom i razvojem preduzetništva – kaže Janjić.

Na pitanje odakle gubitak od 600.000 dinara u neprofitnoj organizaciji, Janjić kaže da taj gubitak nije video u završnom računu, a onda se nakon izvesnog vremena javio rekavši da se radi o „statističkom gubitku“.

– Ja jesam potpisao završni račun. Njega su radili stručni ljudi koji su mi saopštili da je sve u redu, a ja pošto imam poverenja nisam ni obratio pažnju.

Dakle, radi se o statističkom gubitku. Nešto se preklapalo iz prethodnih godina u ovu godinu. Ne radi se o poslovanju, jer mi jednostavno mi gubitke ne možemo da proizvodimo – kaže Janjić.

Inače, Aleksandar Janjić je po struci inženjer za zaštitu bilja i prehrambenih proizvoda, a pre Inkubator centra radio je u biblioteci Visoke škole primenjenih strukovnih studija.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: