Još jedna sumnjiva smrt u bolnici u Vranju

Lokalne vesti - Utorak 12.05.2015 - 18:33

Jednogodišnje dete iz Bujanovca, obolelo od proširenja mozga, preminulo je nakon što je otpušteno sa dečijeg odeljenja bolnice u Vranju.

Ulaz na dečije odeljenje bolnice u Vranju foto A. Stojković Ulaz na dečije odeljenje bolnice u Vranju foto A. Stojković

Kako saznaje OK Radio, jednogodišnjak je u ponedeljak popodne pušten na kućno lečenje, a već u utorak rano ujutru roditelji su mrtvo dete dovezli u bolnicu.

– Videla sam to detence koje je imalo pumpicu. Čula sam da su ga pustili da ide kući, što je po meni bilo van pameti, jer detetu nije bilo dobro.

U utorak ujutru probudila me galama i vika roditelja koji su tražili doktora jer im dete ne diše. Sakupili su se svi dežurni lekari, pokušali reanimaciju, ali spasa nije bilo.

Sada se u bolnici komentariše da najverovatnije pumpica nije bila očišćena, pa se dete ugušilo – priča majka V.J. koja je smeštena sa svojim detetom na pedijatriji.

Upravnik bolnice Zvonimir Đorđević kaže da je uprava Zdravstvenog centra obaveštena o smrti deteta na dečijem odeljenju na jutarnjem sastanku.

Kako je dodao, detalji nisu saopšteni, osim da je jednogodišnjak u bolnicu dovežen mrtav.

– Kada imamo eventualnu lekarsku grešku ili bilo šta drugo što može da izazove smrt pacijenta, oformljuje se unutrašnja komisija za stručni nadzor.

Ovde je reč o detetu koje je mrtvo doveženo i zato je naložena samo obdukcija, jer nije preminulo u bolnici. Dakle, sada nema razloga za formiranje unutrašnjeg stručnog nadzora – kaže Đorđević.

U vranjskom Zdravstvenom centru nije saopšteno koji lekar je dete pustio na kućno lečenje, a doktor Dragan Cvetković pokušao je u utorak ujutru da ga reanimira.

Jednogodišnjak iz Bujanovca oboleo je od hidrocefalusa, odnosno proširenja komora mozga.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: