Još osam montažnih kuća za izbeglice

Lokalne vesti - Utorak 08.09.2015 - 09:43

Vranje - Ključevi osam montažnih kuća uručeno je u ponedeljak izbegličkim porodicama smeštenim u kolektivnom centru „Rasadnici“ u Vranjskoj Banji.

Svečano otvaranje u Banji Svečano otvaranje u Banji

Svečanom otvaranju prisustvovali su i gradonačelnik Vranja Zoran Antić i predstavnik Udruženja samarićanskih radnika Miodrag Nedeljković.

Stambene jedinice su od 25 do 71 kvadrat, a ukupne površine od 360 kvadrata, od kojih je šest izgrađeno na gradskom građevinskom zemljištu u svojini grada, a dva na placu u vlasništvu porodica.

Obraćajući se prisutnima gradonačelnik Antić je rekao da je u proteklom periodu posebna pažnja bila posvećena stambenom zbrinjavanju i do sada su izgrađene četiri stambene jedinice sa 80 stanova u kojima živi 254 lica sa statusom izbeglica.

- U toku je izgradnja pete zgrade sa 11 stanova i okončanjem radova u narednoj godini biće zatvoren i poslednji kolektivni centar na teritoriji grada - istakao je Antić, koji se zahvalio Komeserijatu za izbeglice i migracije i Udruženju samarićanskih radnika na podršci, ali i svim dosadašnjim donatorima.

Sredstva koje je grad obezbedio za realizaciju ovog projekta iznose preko 8,6 miliona dinara.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: