JS ni na nebu, ni na zemlji

Lokalne vesti - Utorak 28.06.2016 - 13:41

O mogućnosti da Jedinstvena Srbija postane deo vladajuće većine u Vranju se u političkim krugovima govori već neko vreme, ali niko od aktera ove priče ne želi da je zvanično potvrdi, mada i demantiji izostaju.

Odbornici JS-a na Skupštini FOTO D. Ristić/OK Radio Odbornici JS-a na Skupštini FOTO D. Ristić/OK Radio

Ovakav razvoj događaja mogao je da se nazre na poslednjoj sednici gradskog parlamenta, kada u dnevni red sednice nije ušla tačka o smeni direktora „Skijališta Besna Kobila“ Dejana Manića, inače predsednika GrO JS.

I u svim ostalim glasanjima na ovoj sednici odbornici Palmine stranke u Vranju su podržali vladajuću većinu.

Manić poslednja dva dana nije odgovarao na pozive novinara OK Radija, a odbornik JS u lokalnom parlamentu Miloš Simić nije želeo da daje nikakve informacije na ovu temu.

- Trenutno, po tom pitanju, na žalost ne mogu da vam dam nikakve informacije.

Kada i ako bude nekih novosti na tu temu, GrO JS će se zvanično oglasiti
– kratko je prokomentarisao Simić.

Slaviša Bulatović, čelnik vranjskih naprednjaka, okosnice lokalne vlasti nije želeo da potvrdi ove spekulacije, ali ni da ih do kraja demantuje.

- Sa JS trenutno nema nikakvih pregovora o ulasku u lokalnu vlast.

Razgovore smo imali sa svim partijama, osim sa SPS-om odmah nakon izbora, nakon kojih je odlučeno da skupštinsku većinu napravimo sa SDS-om.

I pored toga što imamo stabilnu većinu, to ne znači da smo zatvorili vrata za sve one koji su raspoložni, spremni i sposobni da pomognu, osim onih sa kojima nismo pregovarali.

Naravno, u poziciji smo da ne trpimo nikakve ucene, mada ih dosad i nije bilo
- odgovara Bulatović.

Po glasinama političke čaršije u Vranju, JS-u su ponuđena mesta pomoćnika gradonačelnika, te direktora Apoteke i Arhiva, ali su Palmini sledbenici ovu ponudu odbili kao nedovoljnu.

Ukoliko bi JS ušla u vladajuću koaliciju, ona bi imala 45 odbornika od ukupno 65, a jedinu opoziciju bi činili socijalisti sa svojih 15 i DS sa četiri odbornika uz jednog predstavnika grupe građana.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: