Jumko: UPPR za ŠEST MESECI

Lokalne vesti - Ponedeljak 08.01.2018 - 11:12

Unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPPR) “Jumka” iz Vranja moraju da odobre svi poverioci ove kompanije, a procena je da bi čitav proces mogao da traje oko šest meseci.

UPPR strateški cilj UPPR strateški cilj "Jumka" FOTO: D. Ristić/OK Radio

Usvajanje ovog plana strateški je cilj vranjskih tekstilaca za ovu godinu, jer se njime rešava pitanje ogromnih dugovanja kompanije, prevashodno prema državnim poveriocima.

Prema podacima menadžmenta “Jumka”, kompanija najveća dugovanja ima upravo prema državnim poveriocima i taj se iznos kreće otprilike oko 80 odsto ukupnog duga.

Vlada Srbije je Zaključkom od 21. decembra usvojila UPPR, kojim se svi državni poverioci „Jumka“ pozivaju da konvertuju svoja potraživanja.

Proces usvajanja ovog plana sada se nastavlja u Privrednom sudu u Leskovcu.

Slobodan Mitrović, direktor “Jumkove” pravne službe kaže da je ovo veoma bitan segment u čitavom postupku plana reorganizacije vranjske kompanije.

- Usvajanje Zaključka od strane Vlade Srbije je od ogromnog značaja za dolaženje do konačnog cilja, a to je pravosnažnost UPPR-a.

Svi državni poverioci “Jumka” moraju da donesu odluke koje moraju da budu potvrđene na upravnim odborima.

Iza toga se očekuje zakazivanje ročišta u Privrednom sudu i glasanje i predloženom tekstu UPPR-a
– pojašnjava Mitrović.

On dodaje da je postupak obiman i da procedura zahteva duži vremenski period, a procena je da bi sve moglo da se završi u roku od oko šest meseci.

- Kroz UPPR se rešavaju sve obaveze “Jumka” prema poveriocima, računajući tu i Grad Vranje – kaže Slobodan Mitrović.

U “Jumku” navode da je kompanija prošlu godinu završila sa pozitivnim rezultatima, a kako su zaključeni poslovi za čitavu 2018. godinu, menadžment sa optimizmom gleda na budućnost najveće vranjske firme.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: