Južnjački DRŽAVNI SEKRETARI među VODEĆIMA

Lokalne vesti - Petak 03.02.2017 - 12:33

Vranje - Centar za istraživanje korupcije (CIK) objavio je podatke o imovinskim kartama državnih sekretara u ministarstvima Vlade Srbije, među kojima su i dva državna službenika sa juga Srbije.

Tončev i Stvanović  FOTO D. Ristić/OK Radio Tončev i Stvanović FOTO D. Ristić/OK Radio

Prema ovim podacima, Ivica Tončev (SPS), državni sekretar u Ministarstvu inostranih poslova jedan je od najimućnijih, dok Dragan Stevanović Boske (SNS) nema prijavljene imovine u vlasništvu, ali pored plate u ministarstvu, prima još dve naknade iz budžeta.

Ivica Tončev poseduje tri stana, jedan veličine 80 i dva od po 50 kvadrata, lokal od 260 metara kvadratnih, porodičnu kuću od 700 kvadrata i dva placa veličine sedam i pet ari.

Sve nepokretnosti je stekao kupovinom.

Kao državni sekretar u Ministarstvu inostranih poslova, Tončev prima platu od 85.938 dinara.

Na sajtu CIK-a je u rubrici “depoziti i štedni nalozi“ navedeno je da ih ima, međutim ne i u kom iznosu, dok nema podataka o automobilu u vlasništvu.

Po imovini u vlasništvu, Ivica Tončev je među pet najimućnijih kolega.

Dragan Stevanović Boske, državni sekretar u Ministarstvu privrede, ima pravo korišćenja stana u Beogradu od 40 kvadrata i nikakve nepokretnosti u vlasništvu.

Pored plate u Ministarstvu privrede od 86.949 dinara, Stevanović prima i naknadu za odvojeni život od 38.374 dinara, kao i naknadu na ime predsedavanja komisijom za javno i privatno partnerstvo u iznosu od 54.040 dinara, što daje mesečnu platu od oko 180.000 dinara.

Po ukupnim primanjima iz budžeta, Stevanović je među desetoro najplaćenijih državnih sekretara.

Poseduje automobil “Citroen C5” iz 2010. godine i nema štedne naloge.

Na sajtu CIK-a nisu navedeni podaci za trećeg državnog sekretara sa juga Srbije, Negovana Stankovića (SPS), zaposlenog u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije iz oktobra prošle godine, Stanković nema nepokretnosti u vlasništvu niti novca na štednji, a od automobila poseduje „Landrover Frilender“ iz 2002. godine.

Njegova mesečna plata u ministarstvu iznosi ravno 90.000 dinara.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: