Kako ćemo potrošiti 200 MILIONA iz državnog budžeta

Lokalne vesti - Sreda 27.12.2017 - 12:00

Vranje - Nećemo žuriti sa trošenjem para iz republičkog transfera, najpre ćemo pokriti goruća dugovanja, a zatim krenuti u isplatu planiranih investicija, kaže za OK Radio Ivan Stanković, gradski većnik za finansije.

Stanković: Nećemo žuriti sa trošenjem para FOTO: S. Tasić/OK Radio Stanković: Nećemo žuriti sa trošenjem para FOTO: S. Tasić/OK Radio

Novac iz republičkog transfera u iznosu od 200 miliona uplaćen je na račun Grada u utorak popodne, a namenjen je prvenstveno vraćanju velikih dugova.

Gradski većnik Ivan Stanković kaže da su gradske vlasti već ranije pripremile taktiku trošenja novca iz transfera.

- Nećemo žuriti, znamo gde gori i najpre ćemo pokriti stara dugovanja.

Tu ćemo prvenstveno gledati da pokrijemo škole, jer su dugovanja samo za jubilarne nagrade prosvetarima za ovu godinu oko 10 miliona dinara.

Zatim, izmirićemo tekuće prinadležnosti, gde spadaju naknade za ujede pasa lutalica, naknade za novorođenčad, za mrtvozornike, socijalnu pomoć i slično
– kaže Stanković.

U ta dugovanja koja treba da se najpre isplate spada i dug prema preduzeću „Trace“ za asfaltiranje seoskih puteva početkom prošle godine.

Značajnija sredstva biće upotrebljena i za obnovu Pozorišta „Bora Stanković“, deo novca će biti prenet za narednu godinu, a servisiraće se i tekući investicioni radovi.

- Mi smo u fazi kada se pripremaju tenderi za radove na investicijama i prvo što kreće su radovi na delu puta Ćukovac – Dulan.

Nakon toga, kako se budu raspisivali tenderi za izvođenje radova, mi ćemo plaćati avansno, kako bi dobili povoljniju cenu
– navodi Stanković.

Prema njegovim rečima, lokalna samouprava neće žuriti sa trošenjem preostalih para iz republičkog transfera nakon izmirenja urgentnih dugovanja.

Pare će poslužiti i za tekuće troškove Gradske uprave, isplatu energenata i slično.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: