Kako rešiti milionske dugove SIMPA i JUMKA?

Lokalne vesti - Subota 13.05.2017 - 08:28

Dugovanja „Simpa“ i „Jumka“ prema „Komradu“ i „Vodovodu“ iznose više miliona, i u njihovu naplatu se delom krenulo sudskim putem, dok će se o nekim dugovima tek odlučivati u narednom periodu.

Direktorki muku muče sa dugovima FOTO OK Radio Direktorki muku muče sa dugovima FOTO OK Radio

Momir Stojiljković, direktor „Komrada“, kaže da su dugovanja „Simpa“ prema ovom preduzeću 18 miliona dinara, dok se za „Jumko“ još uvek ne zna tačna cifra.

- Sa „Simpom“ smo napravili sudsko poravnanje na nekih 18 miliona dinara.

Za „Jumko“ ima nekih dugova koji su u otpisu, za neke je ovo preduzeće i utuženo.

Primera radi jedna tužba je na devet miliona dinara, tako da za „Jumko“ nismo napravili kompletan popis dugovanja.

U naplatu svih dugova ići ćemo putem utuženja, kao što je bio slučaj sa „Simpom“, dok sa „Jumkom“ nismo završili posao, videćemo kako ćemo ta potraživanja da rešavamo.

Nama je osnivač grad Vranje, koji takođe ima velika potraživanja prema „Jumku“, pa ćemo možda zajedno to da rešavamo, pa da grad  uzme na ime dugova neku imovinu „Jumka“, videćemo već
- navodi Stojiljković.

Dugovanja „Jumka“ prema „Vodovodu“ iznose oko 350 miliona dinara, potvrdio je Branislav Popović, predsednik NO kompanije.

- Plan reorganizacije kompanije „Jumko“ podrazumeva i rešavanje starih dugovanja koja ovo preduzeće ima, uključujući i ona prema gradskim javnim preduzećima i lokalnoj samoupravi.

Plan reorganizacije podrazumeva i rešavanje dugovanja, bez obzira da li je to neko izvršenje ili ne.

Izmirenje dugova iz ranijeg perioda koje „Jumko“ ima prema javnim preduzećima, mora da sačeka još neko izvesno vreme, dok se ne reši budući status kompanije
- kaže Popović.

U naplatu dugovanja  „Simpa” prema „Vodovodu” iz ranijeg perioda ići će se sudskim i vansudskim poravnanjem, najavljuje Goran Đorđević direktor ovog javnog preduzeća.

On je u četvrtak i petak bio van Vranja, tako da nije mogao da precizno saopšti o kolikim dugovima je reč.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: