KAMBERI ponovo na čelu Bujanovca

Lokalne vesti - Utorak 17.05.2016 - 09:36

Vranje – U Bujanovcu je u ponedeljak održana konstitutivna sednica novog saziva lokalne skupštine, na kojoj je za predsednika opštine izabran Šaip Kamberi, koji je bio narodni poslanik u prošlom sazivu republičkog parlamenta.

Kamberi po drugi put predsednik opštine Bujanovac FOTO: OK Radio Kamberi po drugi put predsednik opštine Bujanovac FOTO: OK Radio

Kamberijev izbor je podržala skupštinska većina koju čine koalicija Kamberijeve Partije za demokratsko delovanje i Demokratske unije Albanaca, GG “Za bolji Bujanovac – dr Stojanča Arsić”, Pokret za demokratski progres Jonuza Muslijua, Srpska lista – Nenad Tasić Tasa (SPS, JS , SPO) i Ujedinjena partija Roma – Kenan Rašitović.

Jonuz Musliju je izabran za predsednika Skupštine opštine, a njegov zamenik biće Stojanča Arsić.

Nova skupštinska većina ima 24 odbornika, a u opoziciji su ostali Demokratska partija dosadašnjeg predsednika opštine Nagipa Arifija i lista koju predvodi SNS.

Na sednici su verifikovani mandati 41 odbornika, a izabrano je i Opštinsko veće od 11 članova, koje čini šest predstavnika albanskih stranaka, četiri srpskih i jedan predstavnik Roma.

Novi predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi rođen je 1964.godine, a po obrazovanju je diplomirani pravnik.

Predsednik je Opštinskog odbora PDD u Bujanovcu, a funkciju predsednika te opštine obavljao je i u periodu od 2008. do 2012. godine.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: