Kasirka PREMLATILA PLJAČKAŠA

Lokalne vesti - Subota 30.12.2017 - 09:18

Vranje - U toku ove nedelje u selu Žitorađe dogodilo se nekoliko pljački, a u jednoj od njih je 19 - ogodišnja prodavačica odbranila je pazar od lopova koji je u nju uperio pištolj.

Heroj Milica Đorđević. Foto: S.Tasić/OK Radio Heroj Milica Đorđević. Foto: S.Tasić/OK Radio

Serija pljački počela je od kafane „Šajkača“, koja se nalazi na sredini puta između Hana i Surdulice u selu Žitorađe, zatim je opljačkana obližnje gasna pumpa na izlazu iz sela, a u noći između srede i četvrtka maskirani razbojnik je pokušao da uzme Pazar u prodavnici „Seka“.

No međutim, više nego hrabro, ponela se prodavačica Milica Đorđević, koja kaže da je prilikom napada prvo mislila da se neko šali s njom.

- Razbojnik je imao maskirano lice i kapuljaču, ušao je na vrata, uperio pištolj u mene i počeo da viče: „Daj pare, daj pare“.

Ja sam mislila da se neko šali i zeza na moj račun, ali on je ponavljao jedno te isto.

Ja sam branila kasu i počela sam da ga udaram po rukama, da zovem gazdu i tražim pomoć, a razbojnik je ubrzo pobegao, što se vidi i na sigurnosnim kamerama.

Tek kasnije, shvatili smo da je pištolj bio ustvari igračka
- priča Milica.

Ona na ovom poslu radi poslednjih nekoliko meseci i kaže da nije bila svasna šta se događa, kao i da je reagovala instiktivno.

Jedan od opljačkanih u Žitorađu je i Predrag Iskrenović, vlasnik kafane „Šajkača“.

Njemu su lopovi ukrali pazar iz kase, kao i dobrovoljne priloge koje su gosti ostavljali za izgradnju crkve.

- U toku noći su pajserom razvalili vrata, uzeli su 70.000 iz kase, plus 20.000 dinara iz kutije za dobrovoljne priloge, što me je posebno pogodilo.

Prijavili smo policiji i sad očekujemo da ih pohapse, jer je ovo već postalo nečuveno
- kaže Iskrenović.

Inače, na samo stotinak metara, kako od ove kafane, tako i od radnje u kojoj je provalnik tražio pazar, krajem jula ove godine ubijen je Predrag Perić, biznisman iz Surdulice, čiji ubica još nije otkriven.

 



 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: