KATASTROFA: Mesec dana bez vode!

Lokalne vesti - Petak 27.05.2016 - 12:25

Vranje - Meštani sela Žbevac u opštini Bujanovac već više od mesec dana nemaju vodu, jer je neko ukrao kablove u kojima je bilo bakra, pa zbog toga vodovodne pumpe ne mogu da rade.

Žbevac, dolina žeđi FOTO SO Bujanovac Žbevac, dolina žeđi FOTO SO Bujanovac

Saša Cvetković, jedan od meštana Žbevca, kaže da je situacija nepodnošljiva, i da je bez vode teško svima koji ovde žive.

- Kablove su ukrali po ko zna koji put. U selu već mesec dana nema vode. Naročito je kritično u osnovnoj školi, koja ima 150 učenika, koji će žuticu da dobiju, jer nema vode.

Teško je i ljudima koji vodu za stoku moraju da  dovlače i po nekoliko kilometara, a za sopstvene potrebe i da ne govorim
-  kaže Cvetković.

On dodaje da su predstavnici Žbevca zatražili pomoć od lokalne samouprave, ali da ona još uvek ne reaguje, osim saveta da meštani sami organizuju straže i čuvaju pumpe.

Stojanča Arsić, zamenik predsednika opštine Bujanovac, tvrdi da  niko iz rukovodstva opštine Žbevčanima nije rekao da postave stražu, već da će problem biti uskoro rešen.

Kada  je prvi put ukraden kabl i kada je policija trebalo da dostavi izveštaj “Komunalcu”, neko je iste večeri isekao i ukrao još 10 metara kabla, i pored toga i električni ormar.

“Komunalac” će  učiniti sve da Žbevac dobije vodu, čekamo samo izveštaj policije, kako bi na osnovu njega  moglo da se radi.

I sam predsednik opštine Bujanovac  Šaip Kamberi je lično zvao “Komunalac” i oni su obećali da će to rešiti
- pojašnjava Arsić.

Sa druge strane, meštani Žbevca najavljuju da će blokirati puteve, ukoliko u najskorije vreme ne dobiju  vodu.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: