KAZNE BEZ MILOSTI: Inspekcija češlja pijace

Lokalne vesti - Subota 22.04.2017 - 09:55

Rukovodstvo grada je naložilo strogu kontrolu životnih namirnica na zelenim pijacama u Vranju, uz pretnju visokim finansijskim kaznama.

Vranjske pijace, leglo zaraze? FOTO OK Radio Vranjske pijace, leglo zaraze? FOTO OK Radio

Ispitivanje namirnica će vršiti Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) u Vranju, a kontrola se odnosi na bakteriološku ispravnost mlečnih proizvoda, dok će voće i povrće biti testirano na prisustvo pesticida i drugih hemijskih sredstava.

Kontrolu će vršiti inspekcijske službe, kojima je naloženo najstrožije kažnjavanje onih koji ne poštuju ovu odluku.

Prodaja neispravnih namirnica na pijacama uzrokuje grubo narušavanje zdravlja ljudi i ovo je akcija da se takve pojave spreče, kaže zamenik gradonačelnika za oblast zdravstva Aleksandar Stajić.

- Proteklih godina smo imali česte slučajeve trovanja i drugih zdravstvenih problema građana usled konzumiranja neispravnih namirnica.

Kazne za one koji budu uhvaćeni u prodaji nezdravih proizvoda biće ogromne i tu uopšte nećemo imati milosti
– kaže Stajić.

On dodaje i da će inspekcijske službe kontrolisati i poštovanje odluke o zabrani vanpijačne prodaje životnih namirnica, što će olakšati kontrolu kvaliteta namirnica koje jedemo.

- Apelujem na sve prodavce da ovu odluku shvate najozbiljnije, jer će kazne biti maksimalne.

Zdravlje građana Vranja se ozbiljno narušava godinama unazad zbog toga što se vrlo često povrće prska danas, a sutra se iznosi u prodaju
– kaže Stajić.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: