KIŠA NE PRESTAJE situacija stabilna

Lokalne vesti - Petak 01.12.2017 - 18:50

Na širem području Vranja za poslednjih 12 sati palo je 28,6 litara kiše po metro kvadratnom, kažu iz Meteorološke stanice.

Drugi dan za redom padavine ne prestaju. Foto: S.Tasić Drugi dan za redom padavine ne prestaju. Foto: S.Tasić

Kiša bez prestanka pada drugi dan za redom, što je znatno uticalo na vodostaj reka, kao i bujične potoke, pa su građani i nadležne službe u stanju pripravnosti.

Na mnogim mestima u gradu voda izlazi iz šahtova jer kanalizavciona mreža nije u mogućnosti da primi svu atmosfersku vodu.

Aleksandar Tomić, zamenik gradonačelnika Vranja za vanredne situacije, kaže da se prati situacija na terenu  kako bi se reagovalo po potrebi.

- Shodno upozorenju RHMZ - a da su se za današnji dan očekivale obilne padavine na jugu i jugoistoku zemlje, Služba za vanredne situacije je u pripravnosti i u saradnji sa komunalnom policijom, preventivno obilazi vodotokove drugog reda na teritoriji grada Vranja u cilju sagledavanja stanja na terenu.

Utvrđeno je da je stanje na rečnim koritima za sada stabilno.

Vodosnabdevanje kao i snabdevanje električnom energijom na teritoriji grada Vranja je takođe stabilno
- navodi Tomić.

Meteorolozi su najavili padavine i za vikend, a na snazi je žuti meteo alarm.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: