KLOSTRIDIJA u Vranju odlaže sve operacije!

Lokalne vesti - Četvrtak 04.02.2016 - 17:41

Na odeljenju Hirurgije bolnice u Vranju otkriveno je prisustvo bakterije klostridija, zbog čega će sve operacije iz takozvanog hladnog operativnog programa biti odložene do daljeg, a najmanje u naredna tri dana.

Odeljenje Hirurgije ponovo na udaru opasne bakterije. Odeljenje Hirurgije ponovo na udaru opasne bakterije.

Do ponedeljka će, prema rečima direktora Bolnice Zvonimira Đorđevića, Hirurgija biti temeljno dezinfikovana, jer na ovakve korake zdravstvene vlasti obavezuje i zakon.

Za to vreme, hitne operacije biće rađene na odeljenju Urologije.

Inače, zaraza je krenula još na Internom odeljenju, gde je kod pacijenta kome je trebalo da bude amputirana noga ustanovljeno prisustvo klostridije.

Ovaj pacijent prebačen je na Hirurgiju, a ocenjeno je da na Internom nema opasnosti od zaraze.

Posle amputacije, ordinirajući lekar, hirurg Momčilo Stošić, ocenio je da je pacijentu prigodnije da nastavi lečenje u izolaciji svoje sobe na hirurgiji, nego da bude prebačen na Infektino odeljenje vranjske bolnice.

- Pacijent je sada otpušten kući, a sve operacije koje nisu najhitnije odlažu se do završetka dezinfekcije odeljenja.

Imamo Komisiju koja se bavi ovim pitanjem, zajedno sa stručnajcima Zavoda za javno zdravlje, tako da bojazni po zdavlje ljudi jednostavno nema - kaže direktor Đorđević, uveravajući da je situacija pod punom kontrolom.

Ovakva izjava baca u senku sve druge pretpostavke o pojavi klostridije na Hirurgiji.

Teorija koja je do sada važila kao najverovatnija je da se ova bakterija pojavila prilikom rekonstrukcije wc-a na ovom odeljenju, koje izvodi privatna firma iz Vranja.

Kako se priča, prilikom rekonstrukcije klozeta došlo je do izlivanja kanalizacije, pa verovatno i do pojave bakterije, ali ova teorija za sada nije našla uporište u stvarnosti

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: