Koliko su građani ZADOVOLJNI?

Lokalne vesti - Subota 27.01.2018 - 23:21

Vranje je prvi grad u kojem će biti predstavljeni rezultati istraživanja o zadovoljstvu građana u 34 opštine na jugu i jugozapadu Srbije.

Kako građani vide svoju lokalnu samoupravu? FOTO: S. Tasić/OK Radio Kako građani vide svoju lokalnu samoupravu? FOTO: S. Tasić/OK Radio

Predstavljanje rezultata će biti organizovano u ponedeljak u maloj sali Gradske uprave u Vranju, sa početkom u 13 časova.

Istraživanje su finansijski podržale Evropska unija i Vlada Švajcarske preko razvojnog programa Evropski PROGRES, a nakon Vranja, rezultati će biti predstavljeni i u Nišu i Novom Pazaru.

Među nalazima istraživanja koje je sprovedeno uz podršku Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) na reprezentativnom uzorku od 8.256 punoletnih građana i građanki u 34 lokalne samouprave uključene u realizaciju Evropskog PROGRES-a, nalaze se i odgovori na pitanja kako građani vide svoju lokalnu samoupravu i kvalitet svoga života kao i koji su pravci i prioriteti razvoja lokalne zajednice.

Kako je ovo treći istraživački ciklus (prva dva su sprovedena 2010. i 2013. godine) koji je realizovan u ovim opštinama, rezultati omogućavaju praćenje trendova u odnosu stanovništva prema svojim lokalnim samoupravama i zajednicama, ali daju i dobru osnovu za dalje unapređenje rada lokalnih organa uprave.

Predstavljanju rezulatata će prisustvovati predstavnici lokalnih samouprava, Evropskog PROGRES-a, kao i istraživači CESID-a.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: