KOMUNALNA POLICIJA se ruga građanima!

Lokalne vesti - Četvrtak 04.02.2016 - 09:36

U naselju Šapranački rid, na uglu ulice Učitelja Milana i Darinke Radović na kolovozu i trotoarima, parkirana su dva autobusa firme “Žuća prevoz“ iz Vranja, i ta činjenica teško remeti život stanovnika okolnih kuća, tvrde meštani.

Javni ili privatni asfalt: nedoumica samo za Komunalnu FOTO amaterski snimak Javni ili privatni asfalt: nedoumica samo za Komunalnu FOTO amaterski snimak

Oni su se dopisom obratili nadležnim službama u gradu, uz podsećanje da su sami pokušali da u razgovoru sa vlasnikom autobusa reše problem nepropisnog parkiranja i buke, ali da nisu imali uspeha u tome.

- Više puta smo u obraćanju Odeljenju Saobraćajne policije PU Vranje kao i preko Komunalne policije ukazivali na nebezbedno i nepropisno parkiranje autobusa, kao i na buku, pre svega u noćnim i večernjim časovima.

Nekoliko puta smo neposredno i sa samim vlasnikom autobusa pokušali da iznađemo zajedničko rešenje na obostrano zadovoljstvo, ali napori nas grupe građana iz tog naselja nisu urodili plodom
- kaže se u dopisu meštana Šapranačkog rida.

Oni dodaju da je nakon odlaska policije, autoprevoznik “Žuća prevoz“, sa svojim radnicima, autobuse vraćao na prethodna mesta gde nije, tvrde meštani, dozvoljeno parkiranje, „prkoseći odlukama nadležnih državnih organa da se autobusi na tom mestu ne parkiraju“.

Načelnik komunalne policije u Vranju Srđan Stošić kaže da je patrola te službe izašla na teren.

- Poslao sam dopis geometru Vladanu Ristiću da utvrdi da li se autobusi parkiraju na javnoj površini.

Nakon toga, ako se utvrdi da se radi o javnim površinama, preduzećemo mere iz svoje nadležnosti.

Napisaćemo prekršajne naloge za parkiranje na javnoj površini van obeleženog mesta za parkiranje autobusa i ostalih vozila. Ukoliko je reč o privatnoj parceli, tu nemamo nadležnost
- pojašnjava Stošić.

Inače, kazna za nepropisno parkiranje na javnoj površini za pravna lica iznosi 40.000 dinara, a za fizičko 5.000.

Ukoliko se u roku od osam dana izmiri kazna, ona se umanjuje za 50 odsto.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: