KRAJ ČEKANJU: Počela zamena azbestnih cevi

Lokalne vesti - Sreda 23.03.2016 - 13:22

U ulici Partizanski put, ispod autobuske stanice u Vranju počela je zamena azbestnih vodovodnih cevi, kao druga faza ovog velikog projekta koji finansira nemačka KFW banka.

Radovi krennuli Radovi krennuli

Radove izvodi „Beonant“ iz Beograda počeli da zamenjuju cementno azbestne cevi, u poslu vrednom čak 180 miliona dinara.

Kako prenosi gradski sajt, baš tim povodom gradonačelnik Vranja Zoran Antić sa predstavnicima „Vodovoda“ posetio je novootvoreno gradilište i podsetio da će ukupna dužina cevi dužina cevi koje će biti zamenjene iznosi 1.724 metra. Novi prečnik cevi je 225 mm.

Inače, u drugoj fazi u Vranju će biti zamenjeno ukupno 5.000 m cevi i isto toliko u Vranjskoj Banji.

U Vranju je, prema informacijama iz „Vodovoda“, dosad zamenjena tek četvrtina azbestnih cevi koje su u vodovodnu mrežu ugrađivane godinama počev od 1956. godine.

Kompletna zamena cevi trebala je da počne još 2012. godine, ali projekti nisu bili spremni, pa je početak odložen za drugu polovinu 2013.

Dužina vodovodne mreže na području Grada Vranja je oko 350 kilometara, a 171 kilometara su azbestno-cementne cevi koje je EU zabranila.

Prvobitno je bilo planirano da ceo projekat bude kompletno završen do 2015. godine.

Ukupan kredit koji je uzet kod KFW banke iznosi 2,2 miliona evra.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: