KRATKE NOGE: Turci NEZAINTERESOVANI za JUMKO

Lokalne vesti - Petak 10.03.2017 - 11:05

Investitori iz Turske nisu zainteresovani za ulaganje u tekstilnu industriju u Vranju, sudeći barem prema onome šta je rečeno i viđeno “Balkanskom sajmu tekstila” u Beogradu.

Na Na

Ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić izjavio je u četvrtak da su četiri turske tekstilne kompanije zainteresovane da pokrenu proizvodnju u Srbiji.

Ljajić je na otvaranju “Balkan tekstil sajma” najavio da će u petak biti potpisan ugovor o otvaranju fabrike vunice u Lebanu, kao i to da su zaiteresovani turski investitori obilazili pogone u Lazarevcu, Kraljevu, Nišu i Leskovcu.

O investicijama vezanim za “Jumko” iz Vranja nije bilo reči, barem u zvaničnim izjavama, što sve navodi na zaključak, da uprkos ranijim najavama menadžmenta ove kompanije da su investitori iz Turske zainteresovani za ulaganja, od tog posla za sada nema ništa.

Branislav Popović, predsednik NO “Jumka”, kaže da dešavanja na sajmu ne znače to da Turci nisu zainteresovani za vranjske tekstilce.

- Ima turskih firmi i kompanija koje dolaze u Srbiju preko našeg Ministarstva trgovine i turizma, a ima i onih do kojih posreduje Ministarstvo privrede.

Logično je da sa prvima kontaktira i da je u toku sa informacijama ministar Ljajić

On je svojevremenomo sa jednom grupom zainteresovanih turskih investitora dolazio u Vranje i pretpostavljam da on ima informacije za koju firmu su se oni odlučili i gde će ulagati.

Oni koji su dolazili u Vranje preko Ministarsttva privrede, i dalje pokazuju zainteresovanost za pokretanje proizvodnje u pogonima “Jumka”
- navodi Popović.
 
Prema izjavama ministra Ljajića, u poslednjih godinu dana registrovano je 136 turskih preduzeća u Srbiji, ali se sva ona ne bave tekstilnom proizvodnjom.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: