Krenula ZONE

Lokalne vesti - Petak 26.08.2016 - 10:00

Ekipa filma „Vrati se Zone“ reditelja Juga Radivojevića stigla je u Vranje, gde će biti nastavljeno snimanje, najavljeno je na konferenciji za novinare u maloj sali Skupštine grada.

Sa prijema za autore filma u Vranju FOTOvranje.org.rs Sa prijema za autore filma u Vranju FOTOvranje.org.rs

Tom prilikom ekipu su filma su ugostili gradonačelnik Slobodan Milenković, predsednik Skupštine grada Dejan Tričković i gradski većnik Mića Mladenović.

Snimanje nastavka izuzetno popularnog filma „Zona Zamfirova“ Zdravka Šotre počelo je 19. avgusta u Novom Pazaru i trajalo je pet radnih dana.

U Vranju će ekipa od pedesetak glumaca i tehničkog osoblja provesti sedam snimajućih dana.

- Linija od Vranja do Beograda prezentuje pionirski poduhvat u realizaciji filma.

On obuhvata period od 1905. do 1908. godine, pa su objekti iz tog perioda bili neophodni kako bi obezbedili autentičnost događaja
- rekao je reditelj filma Jug Radivojević.

On je takođe dodao, da će se u Muzej kući Bore Stankovića snimati eksterijeri, a u Narodnom muzeju enterijeri.

Jedan od glavnih glumaca u filmu, Milan Vasić, koji tumači lik Maneta, istakao je da se u Vranju oseća kao domaćin.

- U Vranju sam proveo 15 godina i tu načinio prve glumačke korake, pa zbog toga osećam i veliku odgovornost prema sugrađanima – istakao je Vasić.

Rad na filmu počeo je još 2013.godine, ali je produkcija naišla na brojne prepreke, čije je prevazilaženje trajalo tri godine.

Film će biti realizovan uz pomoć osam lokalnih samouprava u Srbiji, među kojima je i Vranje, na čemu je gradonačelnik Milenković zahvalio ekipi filma.

Nakon Vranja, ekipa se seli u Pirot, Niš, zatim na Vlasinu, nakon čega će se snimati u Valjevu i Senti.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: