LEGENDE: Zna Vranje šta je pesma (FOTO)

Lokalne vesti - Četvrtak 25.01.2018 - 08:18

U okviru obeležavanja „Svetosavske nedelje“, grupa „Legende“ održala je koncert u Vranju, kao poklon građanima od strane lokalne samouprave.

Za početak koncerta „Legende“ su izvele „Himnu Svetom Savi“, a nakon nje pesmu „Krst je sila i slava“.

Uz podsećanje da je pesma put ka spasenju jedinke i naroda, kao i da je to još pre menogo vekova uvideo i Sveti Sava, „Legende“ su uz stare i nove hitove, polakao zagrevale Vranjance, koji su svaku njihovu izvedenu pesmu nagrađivali aplauzom.

Repertoar grupe Legende u četvrtak uveče u Vranju kretao se od od starogradskih melodija, preko do etno-popa, pa do duhovnih.

Publika je naročito bila dirnuta izvedbom narodne pesme sa Kosova i Metohije “Usnila je dubok sanak”, kao i velikim hitom “Legendi” “Četrdesete”.

Ivan Milinković, pevač “Legendi”, je prokomentarisao da kada se na jugu dobije aplauz od publike, “to nešto znači”.

- Zna Vranje šta je dobra pesma.

Hvala lokalnoj samoupravi što je imala sluha i pozvala nas da gostujemo u Vranju
- dodao je Milinković.

Kako je koncert odmicao, tako se i publika u Vranju opuštala, pa je kraj nastupa “Legendi” bio obeležen đuskanjem i veseljem čitave hale.

Koncertu je prisustvovao i gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, kao i predstavnici lokalne samouprave.

Grupa “Legende” je osnovana u Beogradu 1986. godine, kada i objavljuje svoj prvi album.

Grupu su, osnovali Zoran Dašić - Daša, vođa grupe, tekstopisac, kompozitor, gitarista i tamburaš i Lazar Marin - Laza, gitarista i prateći vokal.

Prva koncertna sezona grupe počela je na Bogojavljanje 1995. godine, koncertom u Sava centru.

Tradicija se nastavlja, i svaka nova koncertna sezona započinje u Sava centru, zatim grupa “Legende” nastavlja sa turnejom po gradovima širom Srbije, regiona i inostranstva.

 



 

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: