Makedonski BLUZERI ponovo u Vranju

Lokalne vesti - Četvrtak 04.08.2016 - 11:37

Jedan od najaktivnijih bluz bendova sa ovih prostora, makedonski Crossroad Blues Band, nastupiće ponovo u Vranju, u sredu 10. avgusta u Shamrock pabu.

Bluzeri iz Makedonije ponovo u Vranju FOTO Promo Bluzeri iz Makedonije ponovo u Vranju FOTO Promo

Ovo će biti treća svirka makedonskih bluzera u Vranju u proteklih godinu dana, ponovo na istom mestu, u Shamrock pubu, koji postaje jedino mesto u gradu koje neguje koliko-toliko kontinuirane žive nastupe gostujućih izvođača.

Crossroad Blues Band dolaze iz Prilepa u Makedoniji i važi za veoma uzbudljiv koncertni sastav, koji je gotovo neprekidno na turneji.

Na debi albumu „Still living the blues“ iz 2014. godine snimili su izvanredan izbor bluz standarda koji čine okosnicu njihovih koncertnih nastupa.

Crossroad Blues Band nastupa kao kvartet u sastavu Branko Neškoski – gitara, Aleksandar Šiloski – bas, Zoran Nasteski – bubanj i Aleksandar Dvorčanac – vokal, koji i odlično dopunjuje zvuk benda sviranjem na usnoj harmonici.

Ove godine Makedonci su se upustili u autorski pothvat i deset svojih pesama snimili i objavili na ovogodišnjem CD-u pod nazivom „Gradsko dete“.

Promotivnu turneju su započeli koncertima po rodnoj Makedoniji, a nastavljaju je nastupima po Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Vranjski ljubitelji bluza i roka biće u prilici da ponovo čuju ovaj odličan sastav, koji je ostavio sjajan utisak nakon poslednje svirke u okviru „Winter Blues Festa“, koji je početkom godine održan u Shamrock pabu.

Kako je to izgledalo i zvučalo, možete pogledati u videu.

 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: