MILIONČE za troslojni toaletni, kremu za ruke, eko metle...

Lokalne vesti - Petak 26.05.2017 - 11:52

Gradska uprava Vranja zaključila je ugovor o nabavci sredstva za higijenu, vredan oko 1,2 miliona dinara.

Grad Vranje među najčistijima u Srbiji FOTO OK Radio Grad Vranje među najčistijima u Srbiji FOTO OK Radio

Prema podacima sa zvaničnog gradskog sajta, javna nabavka obuhvata profesionalna hemijska sredstva za čišćenje i inventar za održavanje higijene.

Ugovor je sklopljen sa firmom „MG“ iz Novog Sada na period od 12 meseci, koja je dala najpovoljniju ponudu za obe predviđene partije, dok nije bilo ponuda za partiju pod nazivom „Ostali materijali za održavanje higijene“.

Prema navodima iz obaveštenja o zaključenom ugovoru, predmet javne nabavke su bili razni hemijski proizvodi, farmaceutski i proizvodi za ličnu negu.

Tu su zatim i toaletna hartija za jednokratnu upotrebu, peškiri, maramice, salvete i drugo.

Prema smernicama za ponuđače, navedenim u konkursnoj dokumentaciji, Gradska uprava je imala vrlo precizne zahteve u pogledu svojstva hemijskih i drugih sredstava.

Tako je zahtevano da tečni sapun za ruke ima pH vrednost 5,5, „blag i prijatan miris“.

Sredstvo za čišćenje stakla treba da sadrži antistatički efekat koji odbija čestice prašine, da bude 100 odsto koncentrovan i biorazgradiv.

Za osveživač prostorija za kancelarije i toalete i unutrašnjost automobila tražena je pH vrednost od 7,5, kao i sredstvo na bazi polimera za dnevno čišćenje podova.

Zahtevani su i gumene mirisne mrežice za pisoare, sa trajanjem mirisa do 30 dana, kao i toaletni mirisni osveživači za WC šolje.

Među preciznim zahtevima u konkursu su i troslojni toalet papir u rolni, dimenzija 11x9,5 cm, eko metla, vreće za smeće od 40 i 120 litara i raznorazne krpe za brisanje, takođe određenih dimenzija.

Među zahtevanim sredstvima su i električni osveživač prostora, kreme za ruke, osveživači za vodokotliće, skidač fleka i vlažne maramice.

U dokumentaciji se navodi i da su sredstva za realizaciju ovog ugovora obezbeđena odlukom o budžetu grada Vranja za 2017. godinu.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: