Miran protest južnosrpskih malinara

Lokalne vesti - Ponedeljak 20.06.2016 - 14:51

Vranje - Preko 150 malinara iz Surdulice okupilo se u ponedeljak u centru grada na mirnom protestu tražeći podršku Vlade i izjednačavanje otkupne cene ovog voća u čitavoj Srbiji.

Mučno branje, a niske cene FOTO D. Milošević/OK Radio Mučno branje, a niske cene FOTO D. Milošević/OK Radio

Sa skupa, kojem je prisustvovao i narodni poslanik Novica Tončev, upućeno je pismo Vladi Srbije i ministarstvu poljoprivrede, u kojem malinari traže da im se u roku od tri dana odgovori po zahtevima koji su uputili.

Proizvođači maline  iz Surdulice, Vranja i Vladičinog Hana traže da otkupna cena ovog voća bude kao u zapadnoj Srbiji, 200 dinara, umesto sadašnjih 140.

Takođe, traže da se nakon formiranja nove cene malina, proizvođačima isplati razlika u ceni za količinu koju su prodavali po 140 dinara.

Oni apeluju na Vladu Srbije  da se hitno postigne dogovor sa otkupljivačima jer, kažu, ne postoji ni jedan razuman argument zbog koga bi otkupljivači malinu iz zapadne Srbije plaćali 200, a oni sa juga zemlje 140 dinara.

Malinari iz Surdulice najavljuju da će blokirati autoput, ukoliko Vlada Srbije ne sagleda njihove zahteve.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: