MITING SNS: Autobusi, gužva i opšta radost (FOTO)

Lokalne vesti - Subota 16.04.2016 - 12:15

Miting SNS-a od 15. aprila u Vranju ostaće upamćen po opsadi grada kakva se retko sa čim može uporediti.

Samo nek je veselo FOTO D. Ristić Samo nek je veselo FOTO D. Ristić

Još od ranog jutra policija je blokirala centar grada, a pripadnika raznih službi bezbednosti bilo je na svakom koraku, računajući i snajperiste na okolnim krovovima zgrada.  

Već negde oko dva sata popodne u Vranje su počeli da pristižu autobusi iz Leskovca, Vlasotinca, Niša, a malo kasnije i oni iz Surdulice, Hana, Bujanovca, Bosilegrada i Trgovišta.

Kako naprednjaci shvataju Srbiju pokazuje zloupotreba svih resursa - počev od Medicinske škole, gde su autobusi parkirani, pa sve do “Jumka” i "Simpa”.

Gužva je bila velika, narod se tiskao što blliže bini, a sa razglasa su išli zvuci melodije iz filma “Selo gori, a baba se češlja”.

Ruke su trljali trgovci u okolnim radnjama  i marketima. Umorni putnici iz raznih mesta sa juga Srbije pazarili su pivo, sokove i pljeskavice.

Među masom, pored transparenta, okačenog na Pošti, “Vranje je za Vučića”, bili su tu još i njemu slični, ali drugačije sadržine “Bosilegrad je za Vučića” i “Trgovište je za Vučića”.

Rigorozne mere bezbednosti odnosile su se pogotovu na novinare, snimatelje i fotoreportere. Da bi ušli u bekstejdž morali su da prođu skener i detektor  na metal.

U međuvremenu, pristizali su i lokalni vranjski naprednjaci. Jedan za drugim Slaviša Bulatović, predsednik SNS-a u Vranju, pa zatim Goran Nikolić i Goran Đorđević, pa ostali redom po hijerarhiji, ali i Dragan Nikolić, doskorašnji poslanik.

Dok su se lokalni naprednjaci slikali, došli su i ministri u tehničkoj Vladi iz redova naprednjaka - Zorana Mihajlović, Zlatibor Lončar, zatim Bratislav Gašić, ali i koalicioni drugovi Milan Krkobabić i Aleksandar Vulin.

Stigli su odmah i naprednjaci iz Hana, Bosilegrada i ostalih opština. Čekao se samo Aleksandar Vučić, koji je kasnio pola sata, da bi kroz špalir od omladinaca SNS-a pojavio u pratnji Dragana Stevanovića Bosanca.  

Ovacije i delirijum u masi kad su ugledali vođu. Govorio je prvo Boske, pa  kandidat za gradonačelnika iz redova SNS Slobodan Milenković Gonzi.

Posle njih, i malo koalicije. Aleksandar Vulin, ponesen emocijama, vatrenim govorom, diže pomalo uljuljkanu masu ispred sebe.

Za kraj naprednjačkog hepeninga ostavljeno je obraćanje Aleksandra Vučića. Skandiranje mase “Vučić, Vučić…”, i njegova zahvalnost na gostoprimstvu u Vranju.

Nakon njegovog govora  usledilo je puštanje balona u bojama srpske zastave.  Okupljena masa sa juga Srbije, ali i radnici “Jumka” i “Simpa” među njima, počeli su da se razilaze. Miting je završen.

Vranje je prodisalo. Odahnula je i policija, a na scenu su stupili radnici “Komrada”, da očiste centar.

Bašte kafića bile su pune sveta, a ulice omladine. Petak uveče nagoveštavao je dobar provod u gradu i snove o boljem životu, makar oni bili i u režiji SNS-a.

S.Tasić
 

 

    

    

      

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: