MOŠTANICA dočekala asfalt

Lokalne vesti - Petak 07.10.2016 - 09:47

Deo nekadašnjeg „starog puta“ kroz Moštaničko polje u dužini od oko 500 metara, između Vranja i Vladičinog Hana, priprema se za asfaltiranje.

Sve spremno za rešenje problema FOTO S. Tasić/OK Radio Sve spremno za rešenje problema FOTO S. Tasić/OK Radio

Ova deonica ostala je neasfaltirana nakon puštanja za saobraćaj autoputa na delu Koridora 10 i sređivanja svih  lokalnih puteva, uključenja i isključenja, koji su morali da budu menjani zbog izgradnje autoputa.

Razlog odlaganja asfaltiranja koje se oteglo na više od godinu dana je što je nadvožnjak sa autoputa, ispod kojeg je ulaz u Moštanicu  sa neasfaltiranog puta, ostao nizak, pa ispod njega nisu mogli da prođu šleperi, kombajni ni autobusi.

Gradski većnik za infrastrukturu Marjan Stanković podseća da je obaveza “Puteva Srbije” i “Koridora” bila da nađu rešenje za ovaj problem.

Radovi su u toku, mašine i ljudstvo su na terenu. Jednom je rađena izmena projektne dokumentacije. Sada je gotova i druga, projektanti su poslali predlog rešenja.

Prošlo rešenje je bilo takvo da je taj lokalni put na većoj visini od kote puta gde je podvožnjak.

Iz tog razloga šleperi nisu mogli da uđu, a i sakupljala se voda posle padavina, pa nije moglo da se uđe u selo.

U svakom slučaju rade se odvodni kanali i rešetke, da u tom delu ne bi dolazilo do zadržavanja vode ispod podvožnjaka
- kaže Stanković.

On dodaje da konačno rešenje mora da bude takvo da sva vozila koja su u javnom saobraćaju mogu da uđu u Moštanicu, ali i da se pešacima omogući da takođe nesmetano prolaze, kao i da nema zadržavanja vode na tom prilazu.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: