Muke NEVIDLJIVOG radnika

Lokalne vesti - Utorak 27.09.2016 - 22:31

Ivan Mladenović, po svojoj tvrdnji administrativni radnik FK Dinama iz Vranja, za klub je nepostojeća osoba, bar prema rečima Dragana Antića, predsednika i trenera kluba.

Mladenović, nevidljivi Mladenović, nevidljivi

Mladenović je i teško bolestan i ne može da ostvari svoja prava, upravo zbog dokumenata i papira iz ranijeg perioda koje sadašnje rukovodstvo ovog prvoligaša ne priznaje.

Prema rečima Mladenovićeve supruge Anđelke, pošto Ivanu godinama nisu uplaćivani doprinosi, a u međuvremenu je operisao srce, on trenutno nema mogućnosti da se leči.

- Njemu je prsla srčana aorta. Čak i najmanji razgovor ga umara, a kamo li nešto teže, jer je u veoma lošem zdravstvenom stanju.

Moj suprug je 2006. godine dobio rešenje da je tehnički sekretar u Dinamu, kada ga je na neodređeno u Dinamu zaposlio tadašnji predsednik Nebojša Zupančić.

Do 2009. njemu je isplaćivan lični dohodak, bez  isplaćivanja radnog staža.
 
Doprinose mu nisu plaćali godinama, i onda ih je moj suprug tužio i dobio na sudu za 18 meseci da mu se uplate doprinosi.

Godinu dana kasnije je opet išao na posao, radio sve poslove, ali ga niko nije plaćao, pa je on opet podneo tužbu, presuda je sredinom avgusta bila opet u njegovu korist
- navodi  Mladenovićeva.

U međuvremenu, pošto se promenilo rukovodstvo Dinama, ono sada ne priznaje Ivana Mladenovića kao svog radnika.


Anđelka Mladenović kaže da njen suprug i dalje nema zdravstveno osiguranje.

Mi smo tražili da nam daju potvrdu da nije radnik Dinama, kako bi mogao dalje da kao nezaposlen ima osiguranje, međutim ni to nam nisu dali, uz obrazloženje da ne dozvoljava njihov advokat, jer su se na presudu žalili Apelacionom sudu.

Kako ne mogu da mi daju potvrdu, a nije zaposlen u Dinamu?

U jednom trenutku su mi ponudili da mu daju otkaz, a ja da povučem tužbu, kako onda mogu da mu daju otkaz, ako nije  radnik Dinama
- pita se Mladenovićeva.

Ona dodaje da u Dinamu kažu da nemaju novca, a da sa druge strane njenom suprugu svakodnevno treba novac za preglede, lekove i odlazak na lečenje u Beograd.

Sa druge strane aktuelni predsednik Dinama Dragan Antić kaže da u klubu nemaju administrativnog radnika pod imenom Ivan Mladenović.

- Takav ne postoji kod nas uopšte. Dinamo iz 2010. je u stečaju, i ugašen je. Ovo je neki sasvim drugi Dinamo danas.

Taj čovek ne radi već nekih sedam, osam godina, ne dolazi na posao.

To što traži, neka mu da onaj koji mu je potpisao rešenje, a to je Nebojša Zupančić i ne znam ko još.

Oni nek mu plaćaju, Dinamo nema šta da plaća, ja sad kad bi potpisivao svojoj rodbini i prijateljima, zaposliću 20 i potpisaću svima, pa ne može to tako
  - poručuje Antić.

On podseća da Dinamo funkcioniše kao grupa građana, koja se finansira iz opštinskog budžeta, i da ne može da potpisuje ugovore sa onima koje angažuje na neodređeno, već samo na određeno.

- Ja imam ugovor na godinu dana, igrači, i svi ostali na određeno vereme, prosto u zakonu ne postoji mogućnost da se potpiše ugovor na neodređeno - jasan je Antić.

Nebojša Zupančić, nekadašnji predsednik Dinama i potpisnik rešenja o radu na neodređeno Ivanu Mladenoviću, ostao je nedostupan za komentar ovog slučaja.

I dok se Zupančić ne javlja na pozive, a Antić ograđuje od prethodnog rukovodstva Dinama, dotle Ivan Mladenović u utorak već bije životnu bitku u KBC Beograd.

Njegovo stanje je teško, a ostaje još uvek nejasno ko će zaštititi njegova prava, jer niko nije izgleda nadležan, osim njegove supruge koja bije bitku sa institucijama u ovoj zemlji ne bi li mu omogućila lečenje.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: